Yay or nay, write-ins

write-in

Dat ik dit jaar mee doe aan NaNoWriMo heb ik niet duidelijk gezegd. Het is voor mij het eerste jaar dat ik niet in de eerste week afhaak. Daarnaast ben ik van plan om gedurende de maand november verschillende NaNoWriMo artikelen online te zetten. Mijn Yay or nay over de write-ins is de eerste in de serie.

Donderdag 3 november was het eerste moment eindelijk daar. Om twee uur was het tijd voor de eerste write-in in Nijmegen. Slechts een half uur van mijn huis verwijderd en het is een locatie die goed te bereiken is vanaf school. Perfect dus daarnaast is het in boekhandel Dekker van de Vegt. Ik heb een liefde zo groot als de afstand tussen hier en Nieuw Zeeland voor die boekhandel. Ik vind het een ideale locatie om te schrijven dus.

Het idee van een write-in is dat je samen komt met een groep schrijvers. Ik vind de groep in Nijmegen echt een leuke groep, ook al ben ik pas een keer geweest. De write-ins zie ik eigenlijk als een unieke manier om iemand te leren kennen. Wij hebben het gehad over het bekende writers block die normaal in week twee optreed. Daarnaast biechtte ik op dat ik vaak projecten niet af maak, oepsie.

Ik zie de write-ins niet alleen een tijd om aan je verhaal te werken maar ook een tijd om met mensen te praten over je verhaal en advies te krijgen wanneer je vast loopt. De locatie in Nijmegen is heerlijk rustig en biedt hiervoor genoeg gelegenheden. Als je ook een donderdagmiddag langs wilt komen moedig ik dit alleen maar aan. Na een middag heb ik eigenlijk al genoeg nieuwe indrukken op gedaan om te willen winnen van NaNoWriMo.

Daarnaast lijk ik buitenshuis, buiten je comfortzone, beter en sneller te schrijven dan wanneer ik thuis zit. Ik zie het eigenlijk als een win win situatie. Ik schrijf meer en daarnaast zijn de write-ins een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Komende week ben ik op verschillende locaties in het land te vinden om aan mijn verhaal te werken. Misschien kom ik jou nog tegen.

Wat mij betreft zijn de write-ins een dikke YAY. Ga jij naar een write-in toe deze maand?


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge