Zolang er leven is

Zolang er leven isZolang er leven is
Geschreven door Hendrik Groen
Series: Hendrik Groen #2
Andere boeken in deze serie: Pogingen iets van het leven te maken
Uitgegeven door Boekerij | 27 januari 2016
Genres: Roman
Pages: 320
Goodreads
five-stars

Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.
Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Eindelijk is Hendrik Groen terug. Zijn omanido club is ook weer terug. Wat was ik blij toen ik het boek op Storytel zag staan. Ik heb maar liefst elf en een half uur plezier gehad van de belevenissen van Hendrik Groen.

Vanaf het eerste moment lijkt het alsof jij als de lezer samen met Hendrik in het verzorgingshuis zit. Als ik ooit zo oud word als Hendrik, over een jaar of zestig dus, hoop ik dat ik ook in zo’n leuk verzorgingshuis kom. Zo heeft hij de omanido groep opgericht. Deze Oud maar niet dood groep gaat elke paar maanden erop uit. Daarnaast gaan ze regelmatig uit eten. Als je meer bejaarden bij de Mac Donalds ziet weet je waardoor het komt. Ja de omanido groep ging naar de Mac Donalds. Wat heb ik om dit stuk moeten lachen zeg. Wie dit bedacht heeft is echt geniaal.

Zolang er leven is bevat net als Pogingen iets van het leven te maken hele droge humor. Laat dat nou net mijn humor zijn. Ik luisterde naar Zolang er leven is toen ik op kantoor zat. Ik heb mijzelf meerdere keren betrapt op hardop lachen, een keer was het zo erg dat ik dacht dat ik in mijn broek ging plassen van het lachen. De droge humor van Hendrik Groen moet je wel liggen anders dan wordt het zwaar om door het boek heen te komen.

Hendrik schrijft veel over de actualiteiten. Zelf vind ik het niet erg om daar over te lezen. Ik beleefde 2015 eigenlijk opnieuw. Alle hoogte- en dieptepunten werden besproken. Op sommige stukken kregen de actualiteiten wel de overhand maar voor mij was dit niet storend.

Kan er nog een geniaal dagboek van Hendrik Groen komen? Ik hoop eigenlijk dat de auteur hier al mee bezig is. Ik zou hier totaal geen moeite mee hebben. Ik zie mijzelf dit eigenlijk wel lezen. Ergens in het openbaar dat ik zo hard moet lachen om Hendrik en zijn vrienden. Van mij mag een vervolg er best komen.

Zolang er leven is  is een aanrader voor iedereen wel, vooral als je van droge humor houdt dan zit je wel goed. Als je nog geen kennis gemaakt heb met Hendrik Groen dan moet je dat nog zeker doen. Ik was zelf al vrij snel fan en kan deze zeer grappige boeken niet meer weg denken uit mijn leven.


One Comments

  • Saartje

    augustus 14, 2016

    Ik hou van droge humor. Maar ik moet ‘Pogingen iets van het leven te maken’ nog eerst lezen. Deze staat al lang op mijn TBR-lijst. Maar ja, mijn TBR-lijst is eigenlijk onbegonnen werk.
    Saartje onlangs geplaatst…Review: Brave New WorldMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge