Zwartspreuk

ZwartspreukZwartspreuk
Geschreven door Claudia Gray
Series: Spellcaster #1
Uitgegeven door HarperCollins NL | 26 september 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-stars

Het magische eerste deel van de Spellcaster-serie van bestsellerauteur Claudia Gray.

Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen...

Als er een auteur is waarvan ik dit jaar meerdere boeken gelezen heb dan heb ik het over Claudia Gray. Deze auteur kwam onlangs met een nieuw boek: Zwartspreuk en ik moest hoe dan ook dit boek ook lezen. Als ik dit jaar toch al lekker bezig ben waarom zou ik deze dan overslaan?

Nadia is een heks. Dat je een heks bent wordt van moeder op dochter overgedragen. Maar wanneer Nadia’s moeder op het meest cruciale moment in haar opleiding verdwijnt betekent dit niet veel goeds voor Nadia. Zij moet nu in haar eentje de strijd met het kwaad aan.

In het begin was ik sceptisch. Een verhaal over heksen, wat ga ik daar van vinden? Maar toen ik steeds verder in het verhaal kwam wist ik het. Claudia Gray kan mij eigenlijk niet teleurstellen. Haar prachtige schrijfstijl laat mij stukje bij beetje verliefd worden op het verhaal.

Het verhaal van Nadia, Mateo en Verlaine was leuk. Het was anders dan ik altijd al gelezen had. Bij Verlaine had ik een beeld van hoe zij eruit zou zien. Ik vind dit zo tof. Het enige wat zo jammer is dat het perspectief van het een op het andere moment kan veranderen. Zonder enige waarschuwing.

Ja ik wil zeker meer! Na de Firebird trilogie wist ik niet zeker of Claudia Gray nog een geweldige serie kon neerzetten. Met het eerste deel Zwartspreuk bewijst zij zich weer. Laat deel twee maar komen hoor!

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Zwartspreuk


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge