Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universumAristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum Geschreven door Benjamin Alire Sáenz
Uitgegeven door Blossom Books | 8 juni 2017
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 352
Goodreads
five-stars

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben - behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Als er een boek is die al lang op mijn nog te lezen lijst staat dan is het Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum wel. Ik zag hem in 2014/2015 al voorbij komen en markeerde hem toen al als nog te lezen op Goodreads. Nu zo’n 2.5/3 jaar later kan ik eindelijk zeggen dat ik het boek gelezen heb. Kan iemand mij uitleggen waarom ik zo lang gewacht heb?

Aristoteles en Dante zijn twee jongens die vernoemd zijn naar filosofen, ze zijn door het lot verbonden en het lot laat ze niet meer los. In het zwembad wordt hun rare vriendschap geboren. Samen gaan ze de geheimen van het universum ontdekken. Waarom moet je Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum gaan lezen?

Nou als je hem bij de boekhandel ziet liggen valt ten eerste die cover al op. Mijn aandacht werd daardoor getrokken. Maar wanneer je het boek leest maak je al kennis met de mooie schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz. Ik vond het in ieder geval een heel prettige schrijfstijl. Ik durf Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum nu al een van de beste contemporary boeken van dit jaar te noemen. Ja samen met David Arnold’s De Kids of Appetite zijn dit de twee boeken die mij het meest geraakt hebben. Want jongens serieus wat is dit een enorme tranentrekker.

Na het lezen van Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum wilde ik alleen maar in een hoekje gaan liggen en gaan huilen. Gelukkig heb ik een vriendin die zegt doe niet zo gek en ga door met je leven, heel erg bedankt hiervoor ik had het even nodig.

Tijdens het lezen van Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum werd ik al zo erg gebroken dat tegen het einde van het boek er bijna geen traan meer over was. Want jeetje zeg wat deed het pijn.

Ben je nog niet overtuigd waarom je Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum moet lezen? Dan zeg ik alleen maar, ga naar de bibliotheek en leen dit boek. Of koop het e-boek om het zelf te gaan ervaren. Dat is de beste manier om een feeling te krijgen waarom ik zo erg van dit boek hou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge