Bloed en Beenderen

Bloed en BeenderenBloed en Beenderen Geschreven door Tomi Adeyemi
Serie: Legacy of Orïsha #1
Uitgegeven door HarperCollins NL | 20 maart 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 474
Goodreads
five-stars

"The Orïsha Legacy
Zélie heeft maar één kans om haar volk te redden...

Deel 1
Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...


Bloed en beenderen is een boek waar ik al tijden naar uit kijk. Sinds dat uitgeverij Harper Collins over dit boek begon kon ik het niet meer loslaten. De sprekende cover, de achterflap waarvan je bijna al oh my god gaat zeggen. En dan moet je nog een paar maanden wachten voordat dit pareltje verschijnt. Wat een marteling.

Zélie is aan het handelen in de hoofdstad van Orïsha wanneer een meisje smeekt dat ze haar moet helpen. Zélie laat haar van haar goede kant zien en helpt het meisje. Wat ze niet weet is dat het meisje de prinses is. Samen gaan ze op een missie: de magie in Orïsha terug brengen.

De eerste vijftig pagina’s had ik wel zoiets van waar ben ik nu weer in beland. Dit is een van de boeken waar half YA land naar uit kijkt. Maar wanneer Amari in beeld komt verandert alles. Vanaf dat moment is het super spannend.

Alles aan Bloed en beenderen is uniek. De personages want kijk even naar die namen. Ik zat soms even van eeeh hoe spreek je dit uit? De setting is ook uniek. Dan heb ik nog niet eens over het verhaal gepraat. Want dat was mind blowing goed. Ik ben echt weggeblazen door Bloed en beenderen.

Weet jij niet of je nu naar de boekhandel moet rennen? Ik zeg alleen maar doen! Het is een one of a kind boek, iets wat je niet snel tegen komt. Laat je verbazen door het verhaal.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Bloed en beenderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge