The fates devide

The fates devideThe fates devide Geschreven door Veronica Roth
Serie: Carve the mark #2
Uitgegeven door Katherine Tegen Books | 10 april 2018
Aantal pagina's: 443
Goodreads
three-half-stars

Fate brought them together. Now it will divide them.

The lives of Cyra Noavek and Akos Kereseth are ruled by their fates, spoken by the oracles at their births. The fates, once determined, are inescapable.

Akos is in love with Cyra, in spite of his fate: He will die in service to Cyra’s family. And when Cyra’s father, Lazmet Noavek—a soulless tyrant, thought to be dead—reclaims the Shotet throne, Akos believes his end is closer than ever.

As Lazmet ignites a barbaric war, Cyra and Akos are desperate to stop him at any cost. For Cyra, that could mean taking the life of the man who may—or may not—be her father. For Akos, it could mean giving his own. In a stunning twist, the two will discover how fate defines their lives in ways most unexpected

Ik was in het begin helemaal niet zo enthousiast over Carve the mark. Toen ik hem voor de eerste keer las ben ik na zo’n honderd pagina’s overgestapt op de Nederlandstalige versie (toen ik per ongeluk de Engelstalige versie bij de bieb leende). Maar nu ik hem weer las werd ik enthousiast en enthousiast voor The fates devide.

We worden verrast met twee nieuwe perspectieven bij gekomen. Niet alleen Akos en Cyra vertellen het verhaal maar Cisi en Eijeh zijn er bijgekomen. Ik had hier best wel moeite mee in het begin. Maar later toen het verhaal op gang kwam voelde het natuurlijker aan. Het verhaal voelde echter aan en ik genoot van de twee nieuwe stemmen in het boek.

Veronica Roth wist mij door het verhaal heen te verrassen. Gedurende het lezen kwamen er een aantal plottwists naar voren die ik zeker niet zag aankomen. Dat was het moment dat The fates devide van gewoon doorsnee naar een interessant verhaal ging. Ik raakte geboeid en ondanks mijn lees dip las ik door.

Met het einde van Allegiant in mijn hoofd begon ik aan de laatste honderdvijftig bladzijden. De Divergent serie is zo anders dan de Carve the mark serie dat het bijna niet te vergelijken valt. Maar toch deed ik het. Ik dacht wat als er doden vallen ik ben er niet klaar voor. Veronica Roth verraste me met het einde van The fates devide op een goede manier.

The fates devide is een waardig einde voor de Carve the mark duologie. Het voelt nu alsof het verhaal is afgesloten en ik heb er vrede mee. Dat heeft ze goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge