13 reasons why seizoen 2 yay or nay

Eindelijk is het lang verwachtte seizoen van 13 reasons why hier. Opnieuw komen er dertien afleveringen online over het leven van Hannah Baker, of althans daarna. Vandaag bespreek ik hoe de serie verder gaat en dit alles gebeurt spoiler vrij. Het aangrijpende verhaal van Hannah Baker krijgt een vervolg. Alle tapes zijn beluisterd. Hannahs moeder klaagt de school aan omdat zij niks hebben gedaan. In het tweede seizoen van 13 reasons why volgen wij de rechtszaak. In elke aflevering staat een verhaal centraal. Iedereen die wel iets met de tapes te maken heeft komt aan het woord. Hannah Baker herself komt terug als een hallucinatie die Clay krijgt. Er gebeurt een hoop.

Ik vond de verhalen in de rechtbank zeker goed. Het huidige verhaal van de tapes werd verteld samen met een nieuw verhaal. Ook nu heb ik weer de ogen uit mijn hoofd gehuild. Bij sommige afleveringen had ik best wel moeite om door te kijken.

Er komen nu verschillende verhalen aan het licht. Verhalen die verteld moeten worden. Maar het zijn geen mooie verhalen. Voor mij was het pijnlijk om te kijken en te luisteren. Ik onderbrak mijn netflix bingewatch marathon daarvoor.

Soms was het te heftig om door te kijken. Het tweede seizoen is voor mij een dikke YAY. Ik had alle dertien afleveringen binnen een weekend gezien met als hoogtepunt zeven afleveringen op een dag. Ik vind dat iedereen de serie zou moeten kijken. Het tweede seizoen is een toevoeging aan het eerste seizoen. Er komen nieuwe feiten aan het licht maar het had voor mij niet perse gehoeven. Had met alleen het eerste seizoen ook vrede gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge