Insomnia

InsomniaInsomnia Geschreven door Lynn Robin
Serie: Insomnia saga #1
Uitgegeven door Lynn Robin | 15 april 2018
Genre: Young Adult, Paranormaal
Goodreads
four-stars

Nachtsluipers domineren de donkerste uren van de dag en alleen de Uitdrijvers kunnen ze stoppen. Behalve de Nachtsluiper van Insomnia – de enige die hem kan verslaan, is een Slaapwandelaar.

Wanneer de avond invalt, komen de Nachtsluipers tot leven; wezens die geboren zijn vanuit duisternis en altijd op zoek zijn naar een menselijk gastlichaam waarmee ze zich ook overdag kunnen verplaatsen.

Als een Nachtsluiper je aanvalt, kunnen er twee dingen gebeuren: of je eindigt als een gastlichaam, of je verandert in een Slaapwandelaar – half mens, half wezen van de nacht.

Jodi Collins is vier jaar geleden een Slaapwandelaar geworden en wordt sindsdien verstoten door de mensheid. Niemand wil iets met iemand als zij te maken hebben. Geen school of werkgever wil haar hebben.

Jodi is nu zestien jaar oud en wordt ingehuurd door de Uitdrijvers, de organisatie die de Nachtsluipers al eeuwenlang bestrijdt, om een Nachtsluiper te verslaan die zich ophoudt in een kasteel en jonge backpackers naar binnen lokt om hun lichaam te stelen.

Deze Nachtsluiper is misschien wel de gevaarlijkste tegenstander waar de Uitdrijvers ooit tegenover hebben gestaan en lijkt alleen verslagen te kunnen worden door een ander wezen van de nacht; een Slaapwandelaar.

Maar Jodi krijgt onverwachtse hulp van de jonge Uitdrijver Kay Somnus – hij is arrogant, walgt van Slaapwandelaars en heeft een hekel aan Jodi. Toch zullen ze hun krachten moeten bundelen om de Nachtsluiper te verslaan.

Jodi’s toekomst en die van haar ouders hangt af van deze opdracht – maar wat denkt Kay ermee te winnen?

Ik las een tijd geleden een andere serie van Lynn Robin. Toen ik benaderd werd door The Black Sheep Indie of het nieuwste boek van Lynn Robin iets voor mij was twijfelde ik geen minuut. Ik wist meteen dat ik Insomnia ook wilde lezen.

Insomnia vertelt het verhaal van Jodi. Jodi is een slaapwandelaar geworden sinds haar ervaring met een nachtsluiper. Tegenwoordig werkt ze voor uitdrijvers. Het is haar manier om een beetje in de samenleving mee te doen. Ook al zijn slaapwandelaars de outcast van de samenleving. Jodi wordt er op uitgestuurd om een levensgevaarlijke nachtsluiper uit te schakelen.

Lynn Robin heeft met Insomnia een unieke wereld gecreëerd. Deze wereld bestaat uit normale mensen, nachtsluipers en slaapwandelaars. De laatste soort zijn een mix tussen gewone mensen en nachtsluipers. Ik kreeg een beetje de kriebels bij de monsters van de nacht. Ze deden mij een beetje denken aan de dementors uit Harry Potter.

Insomnia is voor mij een mix tussen Harry Potter en Chuckie. Het verhaal sprak mij vanaf het eerste moment aan en wanneer je dacht er gebeurt nu wel heel weinig toen kwam Lynn Robin met een plottwist. Ze wist mij keer op keer te verrassen.

Wanneer Lynn Robin nog een keer een boek gaat uitbrengen weet ik een ding zeker. Ik ga ook die met veel plezier lezen.

Ik wil Simone van The black sheep indie en Lynn Robin bedanken voor mijn exemplaar van Insomnia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge