Furyborn

FurybornFuryborn Geschreven door Claire Legrand
Serie: Empirium #1
Uitgegeven door Sourcebooks | 22 mei 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 512
Goodreads
three-half-stars

Follows two fiercely independent young women, centuries apart, who hold the power to save their world...or doom it.

When assassins ambush her best friend, the crown prince, Rielle Dardenne risks everything to save him, exposing her ability to perform all seven kinds of elemental magic. The only people who should possess this extraordinary power are a pair of prophesied queens: a queen of light and salvation and a queen of blood and destruction. To prove she is the Sun Queen, Rielle must endure seven trials to test her magic. If she fails, she will be executed...unless the trials kill her first.

A thousand years later, the legend of Queen Rielle is a mere fairy tale to bounty hunter Eliana Ferracora. When the Undying Empire conquered her kingdom, she embraced violence to keep her family alive. Now, she believes herself untouchable--until her mother vanishes without a trace, along with countless other women in their city. To find her, Eliana joins a rebel captain on a dangerous mission and discovers that the evil at the heart of the empire is more terrible than she ever imagined.

As Rielle and Eliana fight in a cosmic war that spans millennia, their stories intersect, and the shocking connections between them ultimately determine the fate of their world--and of each other.

Ik leerde Furyborn kennen door de Fairyloot box waar deze in zat. Ik zal niet zeggen dat ik meteen een obsessie had met het boek maar het had zeker mijn aandacht. De achterflap wist mijn aandacht zo te trekken dat ik nieuwsgierig was. Maar toen verstreken er maanden totdat Furyborn verscheen, niet dat ik toen zo veel zin had om te lezen. Maar dat deed ik nu alsnog.

Het eerste hoofdstuk wist mijn aandacht te trekken. Ik werd meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Ik had toen nog geen enkel idee wie de personages waren en wat zij zouden betekenen voor het verhaal. Maar ik wist wel dit gaat ooit terug komen.

Furyborn vertelt het verhaal van Rielle en Eliana. Deze twee sterke jonge vrouwen leven in de zelfde wereld alleen zit er 1000 jaar tussen in. Eliana is een bounty hunter, op deze manier probeert zij te overleven. Het verhaal van Rielle is voor haar slechts een sprookje. Zo’n 1000 jaar eerder moest Rielle zich bewijzen om te laten zien dat zij the sun queen is. Ze ondergaat meerdere gevaarlijke proeven om te bewijzen dat zij alle elementen beheerst.

Hoe het verhaal van Rielle en het verhaal van Eliana verweven zijn vind ik geweldig om te lezen. Bij Eliana worden al hints gegeven over Rielle maar als je deze niet door hebt dan komen er nog aardig wat verrassingen naar voren.

Zoals ik al zei was het eerste hoofdstuk geweldig. Ik was meteen geboeid. Helaas duurde dit niet heel lang. Het duurde voor mij lang voordat ik dat zelfde gevoel weer terug had. Het verhaal leest heel langzaam. Ik vloog zeker niet door het boek heen. Tot op een bepaald punt. Dit omslagpunt zorgde ervoor dat ik weer van het verhaal en de personages en de wereld ben gaan houden.

Het concept van Furyborn is echt tof. Hoe alle elementen met elkaar verweven worden en daarnaast komen er engelen in voor. Maar de uitvoering vind ik iets minder. Het duurde voor mij veel te lang voordat er echt iets gebeurde. Ik had al eerder af kunnen haken maar dat deed ik gelukkig niet. Ik ben daar heel erg blij om, het verhaal werd uiteindelijk toch erg tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge