Leah on the offbeat

Leah on the offbeatLeah on the offbeat Geschreven door Becky Albertalli
Serie: Creekwood #2
Uitgegeven door Balzer + Bray | 24 april 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 343
Goodreads
five-stars

Leah Burke—girl-band drummer, master of deadpan, and Simon Spier’s best friend from the award-winning Simon vs. the Homo Sapiens Agenda—takes center stage in this novel of first love and senior-year angst.

When it comes to drumming, Leah Burke is usually on beat—but real life isn’t always so rhythmic. An anomaly in her friend group, she’s the only child of a young, single mom, and her life is decidedly less privileged. She loves to draw but is too self-conscious to show it. And even though her mom knows she’s bisexual, she hasn’t mustered the courage to tell her friends—not even her openly gay BFF, Simon.

So Leah really doesn’t know what to do when her rock-solid friend group starts to fracture in unexpected ways. With prom and college on the horizon, tensions are running high. It’s hard for Leah to strike the right note while the people she loves are fighting—especially when she realizes she might love one of them more than she ever intended.

Laat ik beginnen met het feit dat ik Becky een geweldige auteur vind. Haar boeken laten mij op de een of andere manier altijd wel lachen. Daarom was het eigenlijk ook geen verrassing dat ik Leah on the offbeat eigenlijk ook wel meteen wilde lezen. Vooral toen ik de Love Simon film gezien had, toen pakte ik het boek eigenlijk direct op.

Uit dezelfde wereld als Simon heb je ook Leah. Leah is de grappige, bitchy vriendin van Simon. Maar Leah heeft een geheim, ze is bi en nu prom eraan komt komt ook de stress. Hoe moet het na de middelbare school en hoe zit het met de rest van je leven?

Ik vind het super tof dat Leah on the offbeat zich afspeelt na Simon vs de verwachtingen van de rest van wereld. Ik vind het geweldig om de hele groep weer samen te zien. Simon en Bram zijn echt te lief samen.

Ik las dat veel mensen Leah on the offbeat minder leuk vinden dan Simon. Maar daar had ik zelf weinig last van. Ik vind Leah als personage goed neergezet. Er wordt aandacht gevraagd voor body positivity, wat een grote plus is. Daarnaast maakt Becky Albertalli haar personages best herkenbaar (niet voor mij maar ik kan begrijpen dat jij je net als Leah kan voelen). Ook Leah voelde zo levensecht aan.

Met Leah on the offbeat heeft Becky Albertalli alweer een verslavend contemporary verhaal geschreven. Ik kan gewoon niet wachten totdat er nog meer van haar verschijnt. Tot die tijd vermaak ik mij wel met haar andere boeken want ze zijn het herlezen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge