Vergeet me niet

Vergeet me nietVergeet me niet Geschreven door Julia Hearberlin
Uitgegeven door A.W. Bruna | 22 juni 2018
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 394
Goodreads
three-half-stars

n het verzorgingshuis waar hij zit krijgt Carl Feldman bezoek van een jonge vrouw. Ze beweert dat hij jaren geleden haar zusje heeft gekidnapt en vermoord en dat hij verantwoordelijk is voor de dood van meerdere meisjes in Texas, zaken die nog altijd als cold cases te boek staan. Maar Carl lijdt aan dementie. Hij zegt dat hij zich hier niets van herinnert.

Is Carl Feldman een seriemoordenaar of een gebroken oude man? Ziek of een ziekelijke leugenaar? In een zenuwslopende race tegen de klok gaan de jonge vrouw en de oude man op zoek naar de waarheid. Een reeks verontrustende foto’s voert hen langs de plekken waar de meisjes destijds zijn vermoord…

Sinds Black-eyed Susans ben ik eigenlijk wel fan van Julia Hearberlin. Ik vond Black-eyed Susans een geweldige thriller en verwachtte eigenlijk hetzelfde van Vergeet me niet. Ik was super nieuwsgierig naar het verhaal en niet lang nadat het boek binnen was begon ik eraan.

Een roadtrip van enkele dagen is alles wat er nodig is om er achter te komen wat er met haar zusje is gebeurd. Grace neemt Carl mee op een roadtrip om zijn geheugen weer op te frissen, zodat hij kan bekennen over alle gruwelijke misdaden die hij heeft gepleegd. Maar heeft hij dat wel gedaan?

In het begin vond ik Vergeet me niet maar vaag. Ik had geen goed idee van wat ik kon verwachten, het verhaal pakte mij niet meteen beet zoals ik wel verwachtte. Ik kon niet echt in het verhaal komen. Daarnaast bleef ik Vergeet me niet maar vergelijken met Black-eyed susans wat het ook niet bepaald beter maakte.

Op een bepaald moment dacht ik het wordt beter. Ik kwam langzaam maar zeker in het verhaal. Zelf wist ik nog niet goed of Carl alles bij elkaar loog of dat hij zich niks meer kon herinneren. Gaande weg vormde ik een duidelijke mening. Het werd langzaam duidelijk wat er gebeurd was en ik kreeg er kippenvel van.

Tegen het einde begon ik het geweldige van Black-eyed susans weer te zien. Ik begon te gruwelen, precies wat ik gedurende het hele boek al had willen doen. Het einde maakt het voor mij helemaal af en gaf het verhaal een waardig einde.

Zelf ben ik niet helemaal onder de indruk van Vergeet me niet maar het is zeker geen verkeerde thriller. Misschien is het iets voor jou, maar ik zal hem niet snel voor een tweede keer oppakken.

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor mijn exemplaar van Vergeet me niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge