Hoe ik mijn reading challenge haalde

Sommige dingen zie je gewoon niet aankomen. Zoals ik niet had verwacht dat ik any time soon de 50 gelezen boeken zo gaan aantikken. Vandaag wil ik daar iets meer over vertellen.

Ik doe al jaren mee met de Goodreads reading challenge. Maar 2018 is voor mij wel het lastigste jaar. Ik heb keer op keer een leesdip, toen een hersenschudding. Al met al het schoot niet bepaald op.

Maar toen ik vanmiddag aanklikte dat ik klaar was met De onverklaarbare logica van mijn leven zag ik dat ik mijn reading challenge voltooid had.

Aan de ene kant ben ik super blij dat ik het gehaald heb. Het is ieder jaar toch weer een soort druk wat je opgelegd krijgt van jezelf. Maar aan de andere kant is het ook feest. Want ik heb eindelijk weer een boek uitgelezen. Of dit nou nummer 23 of nummer 50 is dat maakt nou ook weer niet uit.

Wat ik nu ga doen? Ik laat hem lekker staan. Als ik in een goede leesflow kom verhoog ik hem misschien naar de 75 boeken. Maar voor nu blijf ik lekker een feestje vieren dat ik 50 boeken gelezen heb.

Ik voel mij overigens helemaal niet schuldig dat ik een fractie lees van wat ik in de afgelopen jaren las. Als je jezelf zo’n druk op gaat leggen gaat het sowieso niet meer lukken en stiekem ben ik ergens toch wel opgelucht dat ik de 50 boeken gehaald heb dit jaar.

Hoeveel heb jij dit jaar al gelezen?

Een gedachte over “Hoe ik mijn reading challenge haalde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge