De onverklaarbare logica van mijn leven

De onverklaarbare logica van mijn levenDe onverklaarbare logica van mijn leven Geschreven door Benjamin Alire Sáenz
Uitgegeven door Blossom Books | 20 februari 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 436
Goodreads
five-stars

Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.

Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Dat ik de boeken van Benjamin Alire Saenz alleen al aantrekkelijk vind om te zien is denk ik niet iets onbekends. Maar de binnenkant is eigenlijk net zo mooi. Zo beloonde ik Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum met 5 sterren. Is dat ook weggelegd voor De onverklaarbare logica van mijn leven?

Salvadors leven staat op het punt te gaan veranderen. In de komende tijd gaan er verschillende dingen gebeuren waardoor hij als persoon uitgedaagd gaat worden. Hoe gaat Sal daar mee om? En wat betekent dat voor zijn toekomst?

Mag ik beginnen met het zeggen dat ik geen moment getwijfeld heb of De onverklaarbare logica van mijn leven even goed zou zijn als Ari en Dante. Toen ik begon met lezen werd dat gevoel alleen maar versterkt. De woorden van Benjamin Alire Saenz voelen vanaf het eerste moment al poëtisch aan. Het voelde vertrouwd om weer een boek van hem te lezen. Zo  fijn vind ik het om een van zijn boeken te lezen, je krijgt er nooit genoeg van.

De onverklaarbare logica van mijn leven is een emotionele read. Ik heb meerdere keren een traantje moeten weg pinken. Benjamin Alire Saenz is niet bang om ongewone onderwerpen zoals de dood, homoseksualiteit en drugsgebruik aan te snijden. Ik ben daar persoonlijk zeker een fan van.

Wanneer ik dit schrijf heb ik enkele uren geleden De onverklaarbare logica van mijn leven pas uitgelezen. Ik blijf er over na denken. Het verhaal zit zo in mijn hoofd dat ik het op dit moment nog niet los kan laten. Ik ben nog niet klaar om in een ander boek te beginnen. Is er nog meer van hem dat ik kan gaan lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge