Booktalk Sarah J. Maas

Ik kan denk ik wel zeggen dat ik een Sarah J. Maas fan van het eerste uur ben. Ik las  haar boeken eigenlijk altijd in het Engels. Ik heb nog nooit een Nederlandstalig boek van haar gelezen. Vandaag wil ik daar eigenlijk even over praten.

Ik begon met het lezen van de Throne of Glass serie toen Heir of Fire nog moest verschijnen. Ik las de eerste twee boeken en was meteen fan. Ik las Heir of Fire en Queen of Shadows met veel plezier. Toen kwam A court of thorns and roses uit. De eerste twee boeken uit die serie verslond ik maar daarna nam de liefde af.

De meest recente boeken van Maas (als je de korte verhalen in de A court of serie niet mee telt) zijn dik. Het zijn dikke pillen. Kingdom of Ash zal daar zeker geen uitzondering op zijn. Als ik Goodreads moet geloven heeft ie 1008 pagina’s.  Toen ik dat zag moest ik even slikken.

Mijn problemen begonnen eigenlijk met Empire of Storms. Als ik die in mijn hand heb, doet mijn hand na een bepaalde tijd gewoon pijn. Ik kan niet in een avond een groot deel lezen hierom. Dat is eigenlijk het begin van mijn irritaties.

Daarnaast als ik moet kiezen tussen een boek van 1000 pagina’s of meerdere boeken van 300 is die keuze eigenlijk wel snel gemaakt. Dan ga ik voor die drie boeken van 300 pagina’s. Dat werkt veel effectiever om mijn tbr te laten slinken.

Ook ondervind ik recentelijk meer problemen met het lezen in het Engels. Voorheen las ik zonder moeite een Engels boek, ik kon mij er prima op focussen. Alleen de laatste tijd dus niet. De boeken van Maas zijn nou ook niet zo makkelijk om te begrijpen. Dus ik ben een beetje bang dat ik niet door Tower of dawn heen kom ( ja die moet ik nog lezen).

Ik ben stiekem toch een beetje bang voor de vertaling. Ik ben bang dat ie niet helemaal geweldig zou zijn. Of dat er vertalingen van bepaalde woorden in zullen zitten waarvan ik iew ga denken. Daarom heb ik nog nooit een vertaling opgepakt. Dit betekent niet dat ik het nooit zal doen. Want ik ben het momenteel aan het overwegen. Ik wil dol graag door met de Throne of Glass serie, of in ieder geval Tower of Dawn uitlezen.

Begrijp me niet verkeerd. De boeken van Maas vind ik geweldig om te lezen alleen ik weet niet of ik de moeite ga nemen om boeken die zo dik zijn te gaan lezen. Zoals ik al zei is mijn tbr vol genoeg en ik vind het dan zonde om zo’n dikke pil te gaan lezen. Waarschijnlijk dat ik Tower of Dawn in het Nederlands ga lezen en dan wel weer verder kijk of ik Kingdom of Ash wil lezen.

Hoe voelen jullie je hierbij?

Een gedachte over “Booktalk Sarah J. Maas

  1. Annette schreef:

    Gek genoeg heb ik er bij Sarah J. Maas nooit echt last van dat haar boeken zo dik zijn. Empire of Storms heb ik in één dag uitgelezen, ook voor ACOWAR heb ik 1 dag vrij genomen om lekker te lezen. Tower of Dawn was twee dagen. Voor haar boeken ga ik zitten, even terug inkomen en dan ben ik vertrokken. Ik heb wel de meeste van haar boeken in het Nederlandse gelezen (behalve ACOWAR en Empire of Storms) en vond de vertaling zelf best lekker weglezen. Het is ook zeker niet plat vertaald, daar hoef je niet bang voor te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge