Mini recensies: boekverfilmingen

Ik ben de laatste tijd weer naar de film geweest. Er draaide aardig wat boekverfilmingen in de bioscoop en natuurlijk heb je To all the boys I’ve loved before op Netflix staan. Ik ga vandaag twee boekverfilmingen bespreken: Love Simon en The darkest minds.

Okay Love Simon is gebaseerd op Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld (Becky Abertalli). Zelf vind ik de boeken van Becky super grappig en geweldig geschreven, zo ook Simon.

Ik vind het eigenlijk een super goede boekverfilming geworden. Het aah ik vind dit zo leuk en schattig gevoel wat ik tijdens het lezen had, had ik tijdens het kijken van de film ook. Het is eigenlijk alles wat ik verwachtte: het mysterie naar Blue was goed weergegeven, de personages waren geweldig en ik heb enorm gelachen en gehuild.

Ik heb hem inmiddels al twee keer gezien en ik denk dat ik hem nog vaker ga zien.

Ik las The Darkest minds alweer een paar jaar voor het eerst. Inmiddels is deze vertaald naar het Nederands, De overlevenden (Alexandra Bracken). Ik hoop overigens dat Passenger ook vertaald gaat worden want hallo tijdreizende piraten.

The darkest minds gaat over een groep kinderen die een verschrikkelijke ziekte hebben overleefd. Zij hebben speciale krachten. Ruby een oranje behoort tot een van de gevaarlijkste kinderen in de samenleving.

Laat ik met de deur in huis vallen. Ik vind Ruby slecht gecast. Begrijp me niet verkeerd, de actrice doet het goed maar in mijn hoofd was ze niet zwart. Na overleg met mijn zusje heeft ze oranje haar in het boek (als wij ons dit goed herinneren). Ik kan mij hier best wel aan storen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Daarnaast zijn er wat details uit de boeken veranderd waarbij ik dacht heh in het boek klinkt het logischer. Daardoor was het, als je de film en het boek vergelijkt, een beetje een teleurstelling. Maar als je de boeken niet kent denk ik dat het een ontzettend leuke en spannende film kan zijn.

Als je mijn volledige spoiler vrije recensie over To all the boys I’ve loved before nog eens wilt lezen klik dan hier.

Heb jij deze films al gezien?

Een gedachte over “Mini recensies: boekverfilmingen

  1. Naomi schreef:

    Zo jammer van the darkest minds! Ik wilde hem heel graag zien in de bios, maar na 2 weken draaiden hij al niet meer hier bij vue. Toen dacht ik al dat hij waarschijnlijk niet zo goed zou zijn.. Vond love simon wel heel erg leuk en cute!
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge