Fataal spel

Fataal spelFataal Spel Geschreven door Chinouk Thijssen
Uitgegeven door Clavis | 26 maart 2018
Genre: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 200
Goodreads
three-half-stars

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Ik las eerder al de andere young adult thrillers geschreven door Chinouk Thijssen. Toen Fataal spel uit kwam wilde ik hem eigenlijk direct ook lezen. Maar die belandde ergens op mijn oneindige tbr en kwam er eigenlijk niet aan toe. Tot een tijdje geleden.

Carmen en Jessie zijn twee zusjes die moeilijk uit elkaar te houden zijn. Wanneer Jessie ontvoerd wordt doet Carmen alles wat de ontvoerders willen. Ze doet alles om haar zusje weer terug  te krijgen.

Ik had best wel moeite om door Fataal spel heen te komen. Het is niet onaantrekkelijk geschreven maar ik voelde niet meteen een klik. Dat iets langer dan ik verwacht en gehoopt had en daardoor duurde het voor mijn gevoel lang voordat ik in het verhaal kwam.

Daarnaast had ik niet echt een klik met Carmen. Ik vond haar eigenlijk best wel arrogant overkomen waardoor ik moeite had met haar. Soms vond ik haar een beetje onrealistisch reageren. Maar ik zou niet weten hoe ik zou reageren als ik haar was in die situatie.

Ik las en en ik las maar zonder er echt een gevoel bij te hebben. Tot op een bepaald moment. Toen werd Fataal spel een echte page turner. Ik kan niet precies aangeven wat er gebeurde maar ik werd het verhaal in gezogen en ik wilde zelf ook niet meer los laten.

Ik ben nog niet eens over het einde begonnen. Want ook al heb je niet zo’n klik met het verhaal of de personages, het einde is het waard. Het is best mind blowing, ik zag het niet aan komen. Een goed einde is voor mij het halve werk, ik werd net niet weggeblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge