Royals

RoyalsRoyals Geschreven door Rachel Hawkins
Serie: Royals #1
Uitgegeven door Best of YA | 5 juli 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 272
Goodreads
three-stars

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

Ik heb ooit een keer eerder een boek van Rachel Hawkins gelezen. Toen Royals uit kwam dacht ik, ik ga dit ook een kans geven. Het roze op de cover sprak mij niet heel erg aan maar alsnog wil ik het wel graag proberen.

Daisy’s zus gaat met de Schotse kroonprins trouwen. Wat Daisy ook een soort van royal maakt. Op verzoek komt ze een zomer naar Schotland, een zomer vol met drama, roddels en vooroordelen.

Of ik meteen het verhaal in getrokken werd? Nee alles behalve dat. De stukken uit het roddelblad stonden mij meteen aan. Deze vond ik echt heel leuk om te lezen maar het verhaal daarom heen wat minder.

Royals voelde voor mij als een Gossip Girl maar dan over de koninklijke familie. Voor mij konden de roddels wel wat uitgebreider. Ik had hier zo veel meer over willen lezen want dit vond ik echt heel tof.

Maar op een bepaald moment toen Daisy echt tussen de royals in zat werd het leuker. Ik begon de personages leuker te vinden en ik kon oprecht lachen om de verschillende situaties waar zij zich in bevond.

Toen het boek bijna uit was vond ik het jammer dat het alweer bijna voorbij was. Het leuke gedeelte duurde voor mij eigenlijk veel te kort. Ik vond de interactie tussen Miles en Daisy leuker dan ik van te voren verwacht had. Maar dat is niet alles de geheimen, de roddels alles komt samen. Dat was het leukste.

Behalve dat het einde een beetje nep en onwaarschijnlijk voelde heb ik alsnog van Royals genoten en kijk ik uit naar het vervolg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge