De taal der doornen

De taal der doornenDe taal der doornen Geschreven door Leigh Bardugo
Serie: Grishaverse
Uitgegeven door Blossom Books | april 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 282
Goodreads
four-stars

Duik in een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden en pratende dieren, een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.

Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden uit de Grisha-verse schreef Leigh Bardugo dit sfeervolle boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde, aangevuld met prachtige illustraties van Sara Kipin.

Dat ik een gigantisch fan ben van de Grisha serie is denk ik wel bekend. Net zoals dat ik in het algemeen liefde heb voor de boeken van Leigh Bardugo. De taal der doornen is daar waarschijnlijk geen uitzondering op.

In De taal der doornen worden meerder korte verhalen verteld. Deze verhalen hebben betrekking op de verschillende volkeren die in de Grisha wereld wonen. Elk vol heeft zo zijn eigen verhalen en deze zijn in De taal der doornen gebundeld.

Normaal weet ik het niet helemaal met korte verhalen. Het is meestal maar een beetje meh en of het een toevoeging aan de verhaallijn is valt dan nog maar te betwijfelen. Dat gevoel had ik dus totaal niet met De taal der doornen. Ik vond het eigenlijk best wel leuk om alle korte verhalen te lezen.

Ik raad overigens wel aan een verhaal in een keer te lezen. Gemiddeld is dat zo’n veertig pagina’s per verhaal dus dat is goed te doen. Zo heb ik ze zelf ook gelezen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de te slimme vos en de heks van Duva. Deze verhalen lazen lekker snel weg. Het was eigenlijk waar ik op dat moment zin in had.

De taal der doornen is voor mij wel degelijk een toevoeging aan de verhalen die Leigh Bardugo eerder heeft geschreven. Het was heel fijn om weer even terug te zijn in de wereld van de Grisha, hoewel het niet echt terug terug was. Ik heb er echt van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge