Alles behalve oke

Alles behalve okeAllesbehalve oke Geschreven door Laura Steven
Uitgegeven door Karakter | 30 april 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 333
Goodreads
five-stars

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van eeninternationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek. Voor de lezers van Amy Schumers Het meisje met de onderrugtattoo.

Okay ik moet eerlijk zijn, de cover van Alles behalve oke pakte mij niet meteen. Ik zag het boek wel hier een daar voorbij komen rond de release maar dat was het. Totdat ik hem onlangs bij de bibliotheek zag liggen. Ik besloot meteen om hem mee naar huis te nemen en te gaan lezen.

Izzy O’Neill heeft haar eigen persoonlijke blog waar ze haar leven deelt met iedereen die het wilt lezen. Izzy is niet het doorsnee meisjes die je overal ziet, ze gaat naar feestjes heeft seks en drinkt alcohol. Niks aan de hand totdat er een website over haar gemaakt wordt met naaktfoto’s van haar met de zoon van een politicus.

Heel eerlijk ik had hier eigenlijk niet veel van verwacht. Maar toen ik begon met lezen viel een ding mij op: Laura Steven schrijft ontzettend grappig. Ik heb vaak zat hardop zitten lachen, de tranen gleden nog net niet over mijn wangen.

Alles behalve oke is een boek dat ieder tienermeisje gelezen moet hebben. Ik zou het niet verkeerd vinden als dit op middelbare scholen gelezen zou worden. De thema’s die Laura Steven aansnijdt zijn actueel, pijnlijk maar ook herkenbaar voor tieners.

Alles behalve oke heeft mij omvergeblazen. Ik vind dat Laura Steven zo ontzettend goed om ging met het onderwerp slutshaming, daarnaast is Izzy een heerlijk feministisch personage. Dat is iets waar ik zeker wel van kan genieten.

Ik hoop dat het vervolg op Alles behalve oke ook vertaald gaat worden. Het eerste boek scoort in ieder geval heel erg goed bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge