Schimmendroom

SchimmendroomSchimmendroom Geschreven door Lynn Robin
Serie: De schimmenwereld #4
Uitgegeven door Lynn Robin | 1 augustus 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Goodreads
four-stars

"Mijn ademhaling versnelt en ik ben de kamer al uitgerend voor ik erover na kan denken - de enige aan wie ik nog denk, is Mason.

Iedere dag ben ik bang dat Dinah hem weer weg komt halen.

Iedere dag ben ik bang dat het mijn laatste dag met hem is."

Een half jaar geleden wisten Lily en Mason met Eli's hulp aan Dinah te ontkomen en sindsdien leven ze van stad naar stad als rondreizende straatmuzikanten. Ze leiden hun droomleven... maar Lily herinnert zich nog altijd niets van haar leven voordat ze een Schim werd en wordt nog steeds iedere nacht geplaagd door nachtmerries.

Maar haar nachtmerries gaan tegenwoordig verder dan het Schimmenmeer en ze begint zich af te vragen of er antwoorden over haar vorige leven in haar dromen verborgen zitten.

Lily en Mason doen er alles aan om niet gevonden te worden door de wezens uit de Schimmenwereld - maar dan kruisen ze het pad van een Gids... en hij noemt Lily bij een andere naam: Laila.

Hij weet precies wie ze geweest is voordat ze stierf... en vraagt haar om met hem mee te vechten in de oorlog tegen de Necromancer. In ruil daarvoor kan hij haar antwoorden geven over haar vorige leven.

Is Lily wel wie ze denkt dat ze is? Wiens kant kiest ze in de oorlog? En wat betekent haar verleden voor haar en Mason?

Eindelijk is er weer een nieuw boek in de Schimmenwereld serie. Ik werd benaderd door Simone van The black sheep indie of ik ook dit boek van Lynn Robin nog wilde lezen en ik hoefde hier geen seconde over na te denken. Natuurlijk wilde ik dit ook lezen.

Lily en Mason zijn terug, je weet uit het eerste boek van De schimmenwereld serie. Ze zijn nog steeds samen alleen het leven is niet zo gemakkelijk. Lily heeft veel last van nachtmerries, deze nachtmerries kan ze alleen niet plaatsen. Wanneer ze het pat kruisen van een Gids, die meer over de dood en de dromen van Lily kan vertellen weten Lily en Mason niet helemaal wat ze moeten doen.

Ik vind het zo ontzettend tof dat alle personages uit de eerste drie boeken terug keren. Ook al hebben bepaalde personages maar een kleine rol, het maakt niet uit. Doordat Schimmendroom uit het perspectief van Lily is geschreven is het al awesome.

Schimmendroom is voor mij een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Ik kan even weg dromen bij Lily en Mason. Ik hoef eigenlijk niet heel erg na te denken, behalve wie welk verhaal had. Maar dat is alles. Schimmendroom is gewoon puur genieten.

Schimmendroom was eigenlijk spannender dan ik verwacht had. Het monster de necromancer duikt weer op. De necromancer is een monster dat heerst over de doden. De manier waarop gereageerd wordt op dit monster vind ik geweldig om te lezen. Voornamelijk tegen het einde wanneer de puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

Schimmendroom bevat weer twee korte verhalen, deze korte verhalen zijn elke keer weer de moeite waard.

Ik wil The black sheep Indie en Lynn Robin bedanken voor mijn exemplaar van Schimmendroom.

Een gedachte over “Schimmendroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge