Op het einde gaan ze allebei dood

Op het einde gaan ze allebei doodOp het einde gaan ze allebei dood Geschreven door Adam Silvera
Uitgegeven door Clavis | 26 april 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
Goodreads
five-stars

Op 5 September, net na middennacht, belt Death-Cast Mateo Torrez en Rufus Emeterio om ze slecht nieuws te geven: ze gaan allebei vandaag dood. Mateo en Rufus kennen elkaar niet, maar zoeken om verschillende redenen een nieuwe vriend op hun laatste dag. Het goede nieuws: daar is een app voor. Het heel de Laatste Vriend, en door die app staan Rufus en Mateo op het punt elkaar te ontmoeten voor een laatste avontuur en om een leven te leiden in een dag.

Ik heb nog nooit iets van Adam Silvera gelezen. Verschillende boeken van hem kwamen al voorbij maar dat trok mij nog niet over de streep om ze te gaan lezen. Toen ik erachter kwam dat hij een boek met  Becky Albertalli gemaakt heeft wist ik het meteen, ik ga nu beginnen aan een boek van hem.

Rufus en Mateo worden na middernacht gebeld door Death-Cast. Ze krijgen te horen dat ze op deze dag gaan sterven. Via een app komen twee jongens in contact met elkaar. Samen beleven ze hun einddag op een hele speciale manier.

De titel Op het einde gaan ze allebei dood geeft wel een beetje weg waar het verhaal heen gaat. Wanneer je begint te lezen voel je dat ook wel aankomen. Je voelt dat er een sombere stemming hangt maar toch ga je door lezen. Tijdens het lezen kregen Mateo en Rufus een speciaal plekje in mijn hart.

Ik vind het zo ontzettend knap dat Adam Silvera in meer dan driehonderd pagina’s slechts 24 uur kan beschrijven. Hij doet dat zonder dat het verhaal maar een moment saai of dood aan voelt. Ik heb hier alleen maar lof voor.

Op het einde gaan ze allebei dood is een boek waarvan ik van te voren wel dacht oh ik ga hiervan houden maar vooral ik ga hierom huilen. Die conclusie was helaas juist. Die laatste 50/60 pagina’s waren hartverscheurend. Adam Silvera laat je eerst van de personages houden zodat hij ze daarna heel wreed dood laat gaan. Dit is niet okay.

Ik heb meer genoten van Op het einde gaan ze allebei dood dan ik aanvankelijk dacht. Het boek leest lekker vlot door. Zonder dat ik het echt door had had ik honderd pagina’s gelezen. Als ik niks anders te doen had, was deze zeker op een dag uitgekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge