De glazen troon

De glazen troonDe glazen troon Geschreven door Sarah J Maas
Serie: Throne of Glass #1
Andere boeken in deze serie: De donkere kroon, Erfgenaam van vuur, Koningin van de schaduw
Uitgegeven door Boekerij | 8 april 2014
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 360
Goodreads
four-half-stars

Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Het is inmiddels de vierde keer dat ik aan de Throne of Glass serie ben begonnen. De vierde keer dat ik ben begonnen aan het magische verhaal van de sluipmoordenaar Celaena. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit gedaan heb voordat het laatste boek in de serie uit komt.

Celaena is door de koning uit de mijnen van Endovier gered. Ze krijgt een kans om mee te doen aan het toernooi om de kampioen van de koning te worden. Met dit dodelijke toernooi riskeert ze niet alleen haar leven, maar ook de kans om terug naar Endovier te moeten.

Tijdens het lezen van De glazen troon kwamen er zo veel details terug, details waarvan ik ze eigenlijk wel weer een beetje vergeten was. Er gebeurde dingen die logischer worden in de volgende boeken. Maar het was vooral leuk om weer terug te zijn in de wereld waar alles begon.

Het toernooi om de kampioen van de koning te worden was veel spannender dan ik mij kon herinneren. Ik vond het eigenlijk best wel tof om de verschillende personages te zien en hoe zij met de problemen om gingen.

De glazen troon is vermakelijker dan ik in eerste instantie gedacht had. Hij las als een trein, wat ik normaal niet zo ervaar bij boeken van Sarah J. Maas. Meestal lijkt het alsof je uren doet over een klein hoofdstuk maar dat was nu helemaal niet zo. Ik vond het in ieder geval super fijn.

Nu gaan we door naar het tweede deel van de serie. Het was zo leuk dat ik eigenlijk meteen weer door wil met het tweede boek in de serie. Ik herinner mij hier ook niet meer zo veel van dus dat wordt nog leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge