Weekend reads #2

En ik heb alweer vakantie! Dit voelt zo ongelooflijk goed. Dit betekent dat ik de eerste zes weken van mijn laatste schooljaar overleefd heb. Of ik ook veel ga lezen daar kom ik binnenkort achter. Deze  boeken ga ik in ieder geval dit weekend lezen.

Momenteel ben ik bezig in Schaduw van de vos van Julie Kagawa en Alter ego van Marissa Meyer

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn erop uit om de rol in handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan veranderen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden.

Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

The Renegades zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om The Renegades te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Renegade-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Ik lees De schaduw van de vos samen met Rika. Ik plaatste onlangs een oproep op mijn instagram of iemand deze samen met mij wilde lezen en Rika wilde dat wel. Daarnaast lees ik Alter ego om mij voor te bereiden op het nieuwste boek van Marissa Meyer dat in november in het Engels verschijnt, de vertaling wordt in december verwacht.

Wat lees jij deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge