De donkere kroon

De donkere kroonDe donkere kroon Geschreven door Sarah J Maas
Serie: Throne of Glass #2
Andere boeken in deze serie: De glazen troon, Erfgenaam van vuur, Koningin van de schaduw
Uitgegeven door Boekerij | 15 juli 2014
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 384
Goodreads
five-stars

Het spannende en romantische vervolg op De glazen troon.

In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw.
Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Na het lezen van De glazen troon wist ik eigenlijk niet goed of ik meteen door wilde lezen in De donkere kroon. Het is niet dat het me niet beviel maar er waren andere boeken die mijn aandacht trokken. Andere boeken waarvan ik dacht die wil ik nu lezen. Maar met het oog op KIngdom of Ash ben ik toch door gaan lezen.

Celeana is de kampioen van de koning, wat betekent dat ze iedereen moet vermoorden die de koning in de weg staat. Voor sluipmoordenaar Celeana is dat niet zo’n opgave. Totdat ze erachter komt dat er een rebellen groep ontstaat die gelooft dat Aelin, de rechtmatige koningin van Terrassen nog leeft. De nieuwsgierigheid bij Celeana blijft maar groeien.

Als ik hier aan terug denk is het eerste waar ik aan denk goh wat was het eigenlijk toch wel leuk dat Celeana, Chaol en Dorian met z’n drieën waren. Ik vond dat oprecht een van de leukste dingen uit De donkere kroon.

Ik ben nog steeds verbaasd over hoe weinig ik nog maar wist van De donkere kroon. Het hele verhaal rond Nehemia is mij een beetje ontgaan terwijl dat een best wel groot deel uit De donkere kroon is.

De donkere kroon zit vol met verrassingen. Sarah J. Maas weet uit bijna elk hoofdstuk wel een cliffhanger te halen. Als dit een audioboek was hing je aan de lippen van de verteller om erachter te komen wat er gaat gebeuren. Keer op keer wordt je weer verrast door iets van Sarah J. Maas bedacht heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge