Alter ego

Alter egoAlter ego Geschreven door Marissa Meyer
Serie: Renegades #1
Uitgegeven door Blossom Books | 1 december 2017
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 586
Goodreads
four-half-stars

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

The Renegades zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om The Renegades te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Renegade-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Ik ben een gigantisch fan van het werk van Marissa Meyer en ik moet toegeven toen Alter ego bekend werd was ik eigenlijk meteen al super enthousiast. Ik kocht en las het boek in het Engels tot laatst toen ik ook de Nederlandse versie bemachtigde.

Nova hoort met haar alter ego Nachtmerrie bij de anarchisten. Zij hadden vroeger de macht totdat de rebellen de macht overnamen. Nova heeft het geniale idee om bij de rebellen te infiltreren en zo de rebellen van binnen uit te verwoesten.

Het eerste hoofdstuk of beter gezegd de proloog was zo ontzettend gaaf. Ik kreeg toen echt het gevoel een boek van Marissa Meyer te lezen. Het was zo erg dat ik er bijna kippenvel van kreeg. Maar zo’n goed begin hield ze helaas niet vol. De eerste honderd pagina’s waren even wennen maar daarna zat ik er helemaal in.

Op een bepaald moment zit Nova tussen de rebellen. In Alter ego krijg je een beeld van wie goed en wie slecht is maar dat zette mij aan het denken. Wat als de Anarchisten helemaal niet slecht zijn maar de rebellen. Ik hoop hier iets meer in het tweede boek over te lezen.

Ook met een boek over superhelden flikt Marissa Meyer het weer. Alter ego is net als de Lunar Chronicles een super tof boek geworden. Hier en daar zitten er soms wat saaie momenten tussen maar buiten dat ben ik er een klein beetje verliefd op. Als je je het af vraagt, alles wat Marissa Meyer schrijft verandert in goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge