Schaduw van de vos

Schaduw van de vosSchaduw van de vos Geschreven door Julie Kagawa
Serie: Schaduw van de vos #1
Uitgegeven door HarperCollins NL | 25 september 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 418
Goodreads
four-stars

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn erop uit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan veranderen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden.

Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

Dat ik fan ben van Julie Kagawa is denk ik geen geheim. Na de Talon Saga komt ze met een geheel nieuwe serie: Schaduw van de vos die over Japanse mythologie gaat. Iets waar ik weinig van af weet maar wel ontzettend gaaf vindt. Zo is de liefde voor Schaduw van de vos ontstaan.

Yumeko heeft een geheim, ze is een kitsue. Ze woonde bij de monniken in een tempel totdat deze aangevallen werd door een oni. Ze heeft maar een doel: ga naar de tempel van de stalen veren en geef de rol af. Onderweg maakt Yumeko kennis met verschillende reizigers die niks van haar geheim afweten.

De eerste drie hoofdstukken waren rondweg een beetje raar. Het verhaal begint op een manier waarvan ik denk okay wat moet ik hier mee? Maar al snel werd duidelijk dat twee van de drie perspectieven later terug zouden komen. Het is een introductie die van mij wel anders gemogen had. Ik werd niet meteen geprikkeld om door te lezen.

Ik heb echt liefde voor de verschillende mythen en legenden die voor kwamen in het boek. Julie Kagawa heeft daar echt goed haar best op gedaan. De personages die zij creëert passen perfect in de setting. Zo kreeg ik kippenvel bij bepaalde stukken gewoon omdat de personages goed neer gezet waren.

Het duurde even voordat ik echt in Schaduw van de vos zat. De verklarende woordenlijst achterin het boek hielp daar bij. Ik zag allemaal onbekende woorden en dacht help. Gaandeweg leer je deze kennen en leest het als een trein.

Een van de sterkste punten van Julie Kagawa zijn toch wel de cliffhangers. Na bepaalde hoofdstukken dacht je echt wow ik wil meer. Dat had ik eigenlijk ook bij het einde. Het einde was zeker niet zoals ik het bedacht had maar dat betekent niet dat het niet tof is.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Schaduw van de vos.

Een gedachte over “Schaduw van de vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge