Neverworld wake

Neverworld wakeNeverworld wake Geschreven door Marisha Pessl
Uitgegeven door Q | 3 juli 2018
Genre: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 256
Goodreads
three-stars

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit waren ze een hechte groep en heel populair op school, tot de onverwachte dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te weten te komen over de dood van Jim. Ze vermoedt dat de anderen meer weten dan ze beweren.

In de loop van de avond merkt ze dat alles zo is veranderd tussen hen, dat ze de hoop opgeeft nog ergens achter te kunnen komen. Ze denkt dat dit de laatste keer is dat ze hen ziet en dat ze nooit zal weten wat er met Jim gebeurd is.

Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt heel nonchalant iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Het is voor Beatrice de laatste kans om achter de waarheid te komen en haar enige kans om te kunnen overleven. En zo begint de Neverworld Wake.

Ik heb heel veel verschillende recensies over Neverworld wake voorbij zien komen. Het zijn heel veel wisselende recensies, de een vindt het geweldig en de ander wat minder. Alleen daardoor werd ik al nieuwsgierig, wat zou ik ervan vinden?

Vijf vrienden komen na een lange tijd weer samen. Ze waren op een stormachtige dag bij elkaar gekomen. Niks raars totdat een man op de deur klopt. Ze zitten vast in de tijd. Ze moeten stemmen wie er overleeft, slechts een kan weer terug naar de gewone wereld.

Toen ik begon aan Neverworld wake was ik eigenlijk een beetje verward. Het begin was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. De spanning die ik verwachtte voelde ik eigenlijk helemaal niet. Dat kwam veel later in het verhaal pas. Ik was lichtelijk teleurgesteld.

Maar het voelde niet als een grote info dump. Nee die eerste honderd bladzijdes waren een goede inleiding voor de rest van het verhaal. Alleen dan niet zo boeiend. Je leert de personages kennen en je komt er achter wat er eigenlijk speet.

Je komt erachter wat de relatie tussen Beatrice, Jim en de rest van de groep is. Hoe verliefd Beatrice op Jim was. Later in het verhaal komen de duistere geheimen stuk voor stuk aan het licht.

Wanneer dat gebeurt neemt de spanning eindelijk toe. Ondanks dat Neverworld wake daar lichtelijk voorspelbaar door wordt geniet ik ervan. Eindelijk gebeurt er iets, ik word eindelijk wakker geschud.

Tegen het einde van Neverworld wake wilde ik dat het verhaal langer zou duren. Waar de inleiding spanning miste had ik hier meer dan genoeg spanning. Ik zat op het puntje van mijn stoel om erachter te komen hoe de geheimen en de Neverworld in elkaar zaten.

Een gedachte over “Neverworld wake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge