Erfgenaam van vuur

Erfgenaam van vuurErfgenaam van vuur Geschreven door Sarah J Maas
Serie: Throne of Glass #3
Andere boeken in deze serie: De glazen troon, De donkere kroon, Koningin van de schaduw
Uitgegeven door Boekerij | 4 juli 2016
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 512
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

Het einde van De donkere kroon liet mij maar aan een ding denken: ik wil nu door met deze serie. Het hele boek was leuker dan ik verwacht had maar ik was even vergeten hoe intens het einde was. Daarom begon ik ook meteen aan Erfgenaam van Vuur.

Aan het einde van De donkere kroon komt Celaena erachter wie ze eigenlijk is. Chaol heeft haar naar Wendlyn gestuurd om meer te weten te komen over de wyrdsleutels. Maar dat is niet het enige wat Celaena daar doet. Ze ontmoet de knappe Fae Rowan die haar meer over magie en haar krachten weet te vertellen. Daarnaast leert Celaena een hoop over Maeve en de Valg.

Je kan Erfgenaam van vuur eigenlijk opdelen in meerdere delen. Je hebt Celaena die in Wendlyn is, de trainingen volgt met Rowan en in de keuken werkt en je hebt Chaol en Dorian op het vaste land of te wel Ardarlan. Mijn aandacht meer uit naar de verhaallijnen van Chaol en Dorian. Dit komt meer omdat de trainingsessies van Celaena dodelijk saai zijn om te lezen.

Daarnaast vind ik Chaol en Dorian best wel interessante personages. Ja natuurlijk wil ik meer over Maeve en Rowan te weten komen, gelukkig gebeurt dit ook wel. Maar aan de andere kant Dorian en Chaol ontdekken zelf ook een hoop wat ik eigenlijk wel interessanter vind om over te lezen.

Tegenover de eerste twee boeken is Erfgenaam van vuur heel anders. Celaena werkt niet meer als sluipmoordenaar voor de koning. Ze is niet eens in de buurt van de koning. Maar toch heeft Sarah J. Maas mijn aandacht weten te behouden. Waar de eerste twee boeken slechts een introductie zijn voor het latere verhaal begint dat latere verhaal hier in Erfgenaam van vuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge