Stalking Jack the Ripper

Stalking Jack the RipperStalking Jack the Ripper Geschreven door Kerri Maniscalco
Serie: Stalking Jack the Ripper #1
Uitgegeven door Jimmy Patterson Books | 20 september 2016
Genre: Historisch, Mystery, Young Adult
Aantal pagina's: 326
Goodreads
four-stars

Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord's daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.

Against her stern father's wishes and society's expectations, Audrey often slips away to her uncle's laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world.

The story's shocking twists and turns, augmented with real, sinister period photos, will make this dazzling, #1 New York Times bestselling debut from author Kerri Maniscalco impossible to forget.

Ken je beat the blacklist? Een uitdaging om oudere boeken te lezen die al langer op je TBR liggen. Stalking Jack the Ripper zou voor mij zo een beat the blacklist boek kunnen zijn.  Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Stalking Jack the Ripper verscheen en ik ben er nu pas aan begonnen.

Stalking Jack the Ripper speelt zich af in 1888. Audrey Rose werkt bij haar oom in het mortuarium. De verminkte lichamen van de vrouwen zetten Audrey Rose aan het denken en ze probeert de echte identiteit van Jack the Ripper te achterhalen.

Ik vond Stalking Jack the Ripper best wel lastig om door heen te komen. Elke keer dat ik las las ik op zijn meest een pagina of 10 daarna was mijn concentratie weg. Ik vond zelf het taalgebruik in Stalking Jack the Ripper best lastig te volgen. Maar het past geheel bij de tijd waar het verhaal zich afspeelt.

Het verhaal had ook aardig wat tijd om op gang te komen. Ik had best wel moeite om in het begin een connectie met Audrey Rose te vinden. Maar toen ik ongeveer halverwege was was ik gewend aan de schrijfstijl en las ik zowaar meer in een keer. Het verhaal werd steeds interessanter en spannender. Toen had ik het gevoel dat het boek eigenlijk best wel tof was.

Audrey Rose uit Stalking Jack the Ripper is eigenlijk best uitzonderlijk. In 1888 was het gebruikelijk dat de vrouwen uitgehuwelijkt werden en dat zij alleen maar thuis waren en thee dronken met vriendinnen. Maar zo was Audrey Rose niet. Ik vind het super tof om te zien dat Audrey Rose alles behalve je typische meisje meisje is.

Dan kom je aan bij het einde. Ik vond het best spannend om te lezen hoe Audrey Rose Jack the Ripper op zijn hielen zat. De onthulling aan het einde van het verhaal was eigenlijk best gruwelijk. Maar daardoor eigenlijk ook wel weer geweldig.

Een gedachte over “Stalking Jack the Ripper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge