Weekend reads #6

En we zijn alweer bij het weekend beland. Afgelopen week was voor mij een vrije week. Ondanks dat ik flink ziek was was ik ook uitgeroosterd op school. Al met al ik heb een goede leesweek achter de rug. De boeken waar ik vorig weekend in bezig was zijn inmiddels uit. 

Momenteel lees ik Fatale kus van Lauren Henderson. Dit boek las ik acht jaar geleden toen ik in de eerste klas zat. Dit was mijn eerste jonge jury boek die ik las. Ik kwam hem toevallig tegen bij de bibliotheek en wist meteen ik wil hem gaan herlezen. Daarnaast ben ik bezig in Zoek me tussen de sterren ook deze is afkomstig van de bibliotheek.

Fatale kus
Scarlett wordt -tot haar grote verrassing- uitgenodigd voor een feestje door Plum en haar hofhouding, het populaire meidenclubje van school. Scarlett neemt de uitnodiging gretig aan. Op het feestje zal ook Dan McAndrew aanwezig zijn, op wie ze haar oog heeft laten vallen. Die avond kussen Dan en Scarlett elkaar, maar het is niet de kus waarop ze gehoopt had: Dan valt plotseling dood neer.
Om uit handen van de roddelpers te blijven, die maar niet uitgeschreven raken over de ‘fatale kus’ wordt Scarlett naar de strenge kostschool van haar grootmoeder gestuurd. Daar weet niemand van haar geheim af. Denkt ze. Want kort na haar aankomst ontvangt ze anonieme briefjes die een heel ander licht werpen op Dans plotselinge dood…

 

Zoek me tussen de sterren 
Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

 

Wat lees jij dit weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge