Zoek me tussen de sterren

Zoek me tussen de sterrenZoek me tussen de sterren Geschreven door Francesca Zappia
Uitgegeven door Young & Awesome | 13 juni 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 324
Goodreads
five-stars

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

Ik heb Zoek me tussen de sterren bij de bibliotheek gevonden. Puur omdat de cover mij trok. Toen ik erachter kwam dat dit Eliza and her monsters is was ik enthousiast. Ik heb veel goede dingen over dat boek gehoord.

Eliza is de maker en bedenker van de online strip MonsterZee. Maar wanneer zij Wallace ontmoet, een MonsterZee fan, gebeuren er een hoop dingen. Eliza probeert er achter te komen wie Wallace op het MonsterZee forum is terwijl hij haar tekeningen bewondert.

Ik was eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk al verslaafd aan Zoek me tussen de sterren. Het verhaal van MonsterZee speelt best wel een belangrijk deel in het boek. Tussen verschillende hoofdstukken zitten schetsen van Eliza. Laat ik zeggen dat ik ze zeer mooi vind.

Ik las Zoek me tussen de sterren eigenlijk met heel veel kippenvel. De manier waarop Eliza neer gezet werd was best wel herkenbaar voor mij. Eliza ging heel erg in haar werk op, dat doe ik zelf ook. Daarnaast tegen het einde herkende ik mijzelf weer in haar. Het is zo fijn om een hoofdpersonage te hebben waar je jezelf in herkent.

Ik vind het lastig om te omschrijven waarom ik Zoek me tussen de sterren zo prachtig vond. Het was gewoon alles bij elkaar. De manier waarop Eliza en Wallace met elkaar om gaan en de prachtige quotes in het boek.

De laatste zin vind ik prachtig, Er schuilen monsters in de zee luidt deze. Op het moment dat ik die las kwamen de tranen los. Tranen die ik eerder al voelde maar die er nog niet uit kwamen. Het einde was gewoon weg prachtig.

Stiekem hoop ik dat er meer in de wereld van Zoek me tussen de sterren geschreven gaat worden. Anders ga ik deze zo vaak herlezen. Ik denk dat Zoek me tussen de sterren een van mijn nieuwe lievelingsboeken is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge