Iko

IkoIko Geschreven door Marissa Meyer
Serie: Iko #1
Uitgegeven door Blossom Books | september 2017
Genre: Graphic novel
Aantal pagina's: 285
Goodreads
four-stars

Het nieuwste deel in The Lunar Chronicles-serie: de graphic novel IKO!

Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.

Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

Dat ik fan ben van de Lunar Chronicles is denk ik geen geheim meer. Ik heb alles gelezen wat Marissa Meyer geschreven heeft behalve de graphic novels die bij de Lunar Chronicles horen. Maar daar kwam eindelijk verandering in.

Iko speelt zich af nadat Cinder koningin is geworden van Luna. Maar er lopen nog veel schepsels van Levana rond op aarde die terug naar Luna moeten. Tijd voor geheim agent Iko om dit lastige klusje te klaren.

In zo’n 200 pagina’s wordt eigenlijk een heel verhaal verteld en dat zonder al te veel woorden te gebruiken. Ik vind het eigenlijk best wel knap gedaan. Ik weet niet of ik een verhaal met alleen maar plaatjes zou kunnen vertellen.

Iko is eigenlijk net als de Lunar Chronicles. Je kan de schrijfstijl van Marissa Meyer duidelijk terug zien komen. Het verhaal is nog grappiger dan ik de Lunar Chronicles vond. Ik heb zeker wel een paar keer hardop zitten lachen.

Of het een aanvulling is op wat er is? Ik zou zeggen kan je niet genoeg krijgen van Cinder, Scarlet, Cress en Winter dan zou ik zeker aan Iko beginnen. Het is zeker een aanrader als je helemaal verslaafd bent aan de Lunar Chronicles maar ik vond het los staand niet helemaal het einde. Het was een leuke afwisseling maar niet wauw oh mijn god dit is geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge