Fatale kus

Fatale kusFatale Kus Geschreven door Lauren Henderson
Serie: Scarlett Wakefield #1
Uitgegeven door Pimento | 2009
Genre: Mystery, Young Adult
Aantal pagina's: 256
Goodreads
four-stars

Scarlett wordt -tot haar grote verrassing- uitgenodigd voor een feestje door Plum en haar hofhouding, het populaire meidenclubje van school. Scarlett neemt de uitnodiging gretig aan. Op het feestje zal ook Dan McAndrew aanwezig zijn, op wie ze haar oog heeft laten vallen. Die avond kussen Dan en Scarlett elkaar, maar het is niet de kus waarop ze gehoopt had: Dan valt plotseling dood neer.
Om uit handen van de roddelpers te blijven, die maar niet uitgeschreven raken over de 'fatale kus' wordt Scarlett naar de strenge kostschool van haar grootmoeder gestuurd. Daar weet niemand van haar geheim af. Denkt ze. Want kort na haar aankomst ontvangt ze anonieme briefjes die een heel ander licht werpen op Dans plotselinge dood...

Het was acht jaar geleden toen ik voor het eerst kennis maakte met Fatale Kus. Dit boek was het eerste boek dat ik voor De Jonge Jury las. Het zat zo diep in mijn geheugen dat ik eigenlijk wel wilde weten hoe het af liep. Dus ik leende Fatale Kus weer bij de bibliotheek.

Scarlett heeft er eigenlijk nooit bij gehoord op school. Totdat ze uitgenodigd wordt door Plum voor een feestje. Op het feestje is de knappe Dan ook aanwezig. Wanneer Scarlett even alleen met Dan is zoent hij haar en voordat ze het weet is hij gestorven.

Doordat het alweer acht jaar geleden is dat ik Fatale kus is het moeilijk om de precieze details naar voren te halen. Maar toen ik begon met lezen voelde het eigenlijk niet alsof ik weg was. Ik pakte het verhaal eigenlijk vrij gemakkelijk op.

Ik vind Fatale kus een heerlijk boek. Het is een typisch meidenboek zoals Mean Girls een typische meidenfilm is. Fatale kus heeft genoeg drama om Temptation Island te kunnen zijn maar toch voelde het niet onrealistisch aan. Stiekem genoot ik wel van alle drama.

Het hele verhaal gaat eigenlijk op een rustig tempo. Totdat je bij de laatste vijftig pagina’s aan komt. Het verhaal komt opeens in een stroom versnelling en voordat je het weet is het boek alweer uit. Ik ben zeker van plan om het vervolg te gaan lezen.

Fatale kus is eigenlijk alles behalve het typische YA op het moment. Het leest lekker vlot weg, is soms ook nog grappig en het verhaal sprak mij eigenlijk meteen wel aan. Het is zeker een aanrader als je een keer iets anders wilt lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge