Koningin van de Schaduw

Koningin van de SchaduwKoningin van de schaduw Geschreven door Sarah J Maas
Serie: Throne of Glass #4
Andere boeken in deze serie: De glazen troon, De donkere kroon, Erfgenaam van vuur
Uitgegeven door Boekerij | 14 maart 2017
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 631
Goodreads
four-half-stars

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

En ik ben alweer verder gegaan met de Throne of Glass serie. De dikkere delen uit de serie komen nu aan bod. Koningin van de Schaduw is de eerste met 600+ pagina’s waardoor ik er iets langer over deed om hem uit te lezen. Maar dat mag de pret niet drukken.

Celaena of te wel Aelin keert terug naar Ardalan. Ze laat Wendlyn en Rowan achter zich om zich op haar koninkrijk te storten. Aelin komt er al snel achter wat er met Dorian en Aedion gebeurd is. Ze heeft maar een missie Aedion en Dorian bevrijden.

Koningin van de Schaduw focust zich niet alleen om Aelin’s verhaal. Ik merk dat Manon een groter aandeel in het verhaal begint te krijgen. Manon Zwartbek de ongelooflijk toffe heks. Ik hoopte al dat zij een groter aandeel in de boeken ging krijgen. Nog steeds vind ik de passages die vanuit haar perspectief zijn geschreven de leukste om te lezen.

Koningin van de Schaduw is het eerste boek waarin Sarah J. Maas er bewust voor kiest om Aelin Aelin te noemen en niet Celaena. Snap je het nog? Ik vind het eigenlijk wel fijner lezen. In Erfgenaam van Vuur had Sarah J. Maas dat al kunnen doen maar dat deed ze niet.

In vergelijking met de eerdere boeken voelt het alsof in Koningin van de Schaduw het verhaal pas echt begint. De eerdere boeken voelen eerder als een inleiding voor het echte grote verhaal wat nu eigenlijk pas gaat beginnen.

Het verhaal van de wyrdstenen begint nu eindelijk iets duidelijker te worden. Je begint eindelijk te zien wat de plannen van de koning zijn, hoe kwaadaardig hij eigenlijk is. Daarnaast komen er best wel wat belangrijke onthullingen naar voren. Al met al is Koningin van de Schaduw het begin van het einde.

Kom maar op met Rijk van stormen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge