Hart-Slag

Hart-SlagHart-Slag Geschreven door Joanne Carlton
Uitgegeven door Hamley Books | 25 september 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 478
Goodreads
four-stars

Laat elk moment tellen.

Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.

Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.

De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Het was eigenlijk puur toeval dat ik bij Hart-Slag uit kwam. Lichtelijk verveeld scrolde ik door de lijst met Kobo Plus e-boeken totdat ik Hart-Slag tegen kwam. Ik zette hem eigenlijk direct op mijn e-reader en voordat ik het wist was ik eraan begonnen.

Jasper heeft maar een laatste wens wanneer hij hoort dat hij nog maar een paar dagen te leven heeft, hij wilt zingen voor een heel groot publiek. Zijn leven lang heeft hij gedaan wat zijn vader van hem verlangde maar nu gaat hij doen wat hij wilt. Samen met zijn beste vriendin Sam aan zijn zijde reizen ze af naar Londen.

Ik moet toegeven dat ik niet van het eerste moment verslaafd was aan Hart-Slag. Ik had best wel moeite om in het verhaal te komen. Ik vond het best wel lastig om een connectie te vinden met zowel Jasper als Sam. Ik vond Sam best wel egoïstisch over komen. Ze wilde met Jasper, die dood ziek was, naar Londen zonder ook maar contact te hebben met zijn ouders. Gelukkig werd dit tegen het einde van het boek duidelijk waarom ze dat gedaan heeft.

Maar vanaf het moment dat ze in Londen waren begon ik het steeds leuker te vinden. Mijn medelijden met Jasper begon wat minder te worden en het concept van de zangwedstrijd waar Jasper aan mee ging doen best wel tof en interessant om over te lezen.

Vanaf dat moment las Hart-Slag ook als een trein. Ik merkte toen pas hoe veel zin ik had om het verhaal te lezen ondanks het donkere einde waarvan je weet dat het eraan zat te komen. De zangwedstrijd was wel iets wat langdradig maar voor mij maakte het einde dat helemaal goed.

Want jongens dit einde. Ik probeer boeken waarvan ik weet dat ze emotioneel zijn uit de weg te gaan. Maar bij Hart-Slag dacht ik oh het komt we goed. Maar het kwam niet goed. Ik heb de laatste vijftig pagina’s non-stop zitten huilen. Het is behoorlijk lang geleden dat ik zo hard moest huilen om een boek. Het was gewoon weg hartverscheurend om verder te lezen.

Toen Hart-Slag uit was was ik sprakeloos. Ik wist niet goed wat ik moest doen. Ik had pijn in mijn borst. Door de connectie die je gedurende het verhaal opbouwt met de personages was het best wel moeilijk om afscheid te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge