Obsidian

ObsidianObsidian Geschreven door Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux #1
Uitgegeven door Zomer & Keuning | 29 mei 2018
Genre: Paranormaal, Young Adult
Aantal pagina's: 434
Goodreads
four-stars

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Ik las de Lux serie al eerder. Ik was toen helemaal weg van Katy en Daemon. Toen ik erachter kwam dat de serie vertaald ging worden naar het Nederlands wilde ik graag de serie nog een keer lezen. Dus ik begon nog een keer aan Obsidian.

Wanneer Katy in West Virginia komt wonen is alles behalve normaal. Ze komt naast Dee en Daemon te wonen. Als snel wordt ze vrienden met Dee maar het lijkt wel alsof Daemon haar compleet verafschuwt.

Toen ik nog een keer aan Obsidian begon merkte ik dat ik er niet zo door heen vloog als de eerste keer. Ik had best wel moeite om weer in het verhaal te komen mede doordat ik al best wel veel details kende. Het voelde alsof Daemon helemaal niet de leuke Daemon was die ik me herinnerde. Vooral dat vond ik lastig.

Ik snap heel goed waarom Obsidian op Goodreads en bij bloggers zo goed ontvangen wordt. Het verhaal is super verslavend, wanneer je er echt in zit is het moeilijk om het boek los te laten. Zelf heb ik de laatste tweehonderd pagina’s in een zitting gelezen. 

Maar ook vanwege de personages. Katy is voor mij best wel een herkenbaar personage. Ze is zelf ook boekblogger en zo af en toe komen er toffe stukken in voor. Dan heb je Daemon nog, de knappe boy next door waar niemand van af kan blijven.

Ondanks het lastige begin voelde ik de magie van Obsidian zeker wel. Het verhaal wist mij weer te betoveren waardoor ik alweer een beetje verliefd werd op het verhaal. Ik zeg op naar deel twee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge