Let’s get personal: ik haat de winter

Dat de zomer een van de fijnere seizoenen is wist ik al wel langer. Maar de winter haten is best extreem. Vandaag geef ik daar mijn reden voor plus waarom ik zo’n lange tijd afwezig ben geweest.

Iedereen heeft wel eens de tijd dat hij of zij minder goed in zijn vel zit. Bij mij is dat standaard de herfst en de winter. Zodra de wintertijd ingegaan is word ik kriegelig, slaap ik veel meer dan normaal en word ik lusteloos. Alles wat ik leuk vond om te doen zijn nu opeens veel minder leuk om te doen. Na bijna eenentwintig jaar op deze aarde rond te lopen kan ik daar nog steeds niet aan wennen.

Dus toen de wintertijd van start ging werd mijn biologische schema helemaal om gegooid. Heel eerlijk dit jaar leek het mee te vallen. Ik las de afgelopen weken echt super veel. Het leek oprecht goed te gaan totdat.

Begin deze week sloeg het dubbel zo hard toe. Ik was dubbel zo moe als ik normaal ben. De hele week was anders dan ik gepland had, mijn vrije maandag was niet vrij. Ik had examen waar ik me niet heel goed voor had voorbereid (oeps ik las liever op mijn vrije dagen) en toen ik ook nog te laat kwam sloeg de stress toe. Gelukkig scoorde ik wel een 9.3 maar mijn hele ritme was eraan. Mijn vrije maandag was niet meer zo vrij en toen ik thuis aan kwam wilde ik eigenlijk alleen nog maar slapen. Dat was voor mij het begin van de klote dip die eraan zat te te komen.

Eigenlijk vanaf dat moment wist ik dat het weer zo ver was. Ik kwam eigenlijk niet meer aan lezen toe, ik had er helemaal geen zin meer in. Ik had geen zin om de blog te onderhouden of wat dan ook te doen. Ik heb nog een paar artikelen die nagekeken moeten worden maar dat is al te veel gevraagd. Ik ben op het punt gekomen dat school al te veel moeite is. Het vooruitzicht is niet heel goed maar ik doe mijn best.

Welk seizoen is jou favoriet?

3 gedachten over “Let’s get personal: ik haat de winter

  1. Laurie schreef:

    Bij jou is het echt heftig! Ik heb ook een hekel aan de winter, maar bij mij heeft het echt te maken met die vermoeidheid. Ik word dan overvallen door slaap en kan daar niks tegen doen. Ik ben niet depressief of iets dergelijks, maar irritant is het zeker.

  2. Laura schreef:

    Zo’n winterdip (ik hoop niet dat het een depressie is!) is echt hartstikke rot! Omega 3 (uit vis- of algenolie) en vitamine D helpen hier redelijk goed. En als het ff kan, is een weekje naar de zon in de winter ook echt heel erg prettig. Wij gaan tegenwoordig altijd rond februari / maart, omdat je dan net even iets eerder je lente begint. En dat maakt zo’n verschil!

    (Je kunt vast wel merken dat de zomer mijn favo seizoen is ;))

    Sterkte en zorg goed voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge