Wat als dit het is

Wat als dit het isWat als dit het is Geschreven door Adam Silvera, Becky Albertalli
Uitgegeven door Blossom Books | Oktober 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
Goodreads
four-stars

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?
En wat als het dat wel is?

Ik kan zeggen dat ik boeken van zowel Adam als Becky gelezen heb. Dat van Adam was moeilijker dan ik dacht maar wel een goede voorbereiding. Daardoor was ik wel bang geworden dat Wat als dit het is  niet zo fluffy zou zijn en mijn hart in duizend stukjes ging breken.

Arthur is een zomer in New York. Op een postkantoor ontmoet hij Ben. Wat het begin van een epische zomerliefde kan zijn is het niet. Ze weten niks van elkaar. Totdat er ineens een advertentie hangt in een koffiezaak. Dat is het begin van een epische vakantie liefde.

Waar beginnen we? Ik was al fan van Wat als dit het is toen ik zag dat het om twee jongens ging in plaats van een hetero stel. Pluspunten daarvoor. De personages zijn zo geschreven dat je zowel ben als Arthur vanaf het begin geweldig vind. Maar dat gevoel heb ik eigenlijk gedurende het hele boek gehad, op wat irritaties na.

Wat meteen opvalt is dat Arthur en Ben heel verschillend zijn. Ben heeft een Peurto Ricaanse achtergrond terwijl Arthur Joods is. Liefde voor deze verschillen en hoe ermee om gegaan wordt. Maar daarnaast is hun kijk op de liefde heel anders. Tijdens het lezen kon ik mij heel erg vinden in de musical achtige  liefde die Arthur wilt en dan Ben die iets afstandelijker is. Ik had hier best wel herkenbare momenten voor mij tussen zitten.

Je hebt Becky die meester is in het verliefde gevoel over te brengen. Dan heb je Adam, die een kracht heeft om je hart in duizend stukjes te breken. Het mooie is dat beide gebeurd is. Ik voelde het verliefde gevoel dat Becky mij gaf maar ik voelde zeker ook mijn hart, hoe veel pijn dat doet. Maar alsnog is dit een epische samenwerking.

Kunnen we niet meer van deze samenwerkingen hebben? Wat als dit het is is gewoon weg geweldig, ik wil meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge