Vrouwe middernacht

Vrouwe middernachtVrouwe middernacht Geschreven door Cassandra Clare
Serie: Duistere machten #1
Uitgegeven door Moon | 23 december 2016
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 675
Goodreads
four-stars

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Ik las de eerdere series van Cassandra Clare alweer een hele tijd geleden. Ik begon eigenlijk met The mortal instruments, halverwege begon ik in The infernal devices en daarna las ik The mortal instruments uit. Toen was het stil voor ruim twee jaar. Het boek lag al geruime tijd hier in huis maar ik kwam er niet aan toe.

In Vrouwe middernacht volgen we Emma en Julian, twee jonge schaduwjagers. Nadat de ouders van Emma kwamen te overlijden kwam ze bij Julian in het instituut van LA te wonen. Wanneer er lichamen met vreemde tekens gevonden worden gaan ze aan de slag. Emma is vast besloten om de moordenaar op te pakken.

Ondanks dat het best een lange tijd geleden is dat ik een boek van Cassandra Clare las kwam ik vrij gemakkelijk in Vrouwe Middernacht. Ik merkte wel dat al snel details uit beide series naar boven komen. Toen ik dat las dacht ik oh ja dat gebeurde er toen. Daarnaast maken oude bekende, Clary en Jace en Tessa en Jem, hun opwachting in Vrouwe middernacht.

Vrouwe Middernacht is eigenlijk heel anders dan de andere twee series. Ik vind het persoonlijk leuker. Het is een frisse blik op de schaduwjagers wereld en ik werd eigenlijk direct in het verhaal getrokken.

Ik wil heel graag nog zeggen dat in Vrouwe Middernacht iedereen dol is op het woord parabatai. Toen ik Vrouwe middernacht uit had kon ik het woord parabatai niet meer zien. Ik irriteerde mij er mateloos aan. Stop alsjeblieft met dat woord zo snel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge