Heerschappij van de maskers

Heerschappij van de maskersDe heerschappij van de maskers Geschreven door Sabaa Tahir
Serie: Vuur en as #1
Uitgegeven door Luitingh-Sijthoff | 7 oktober 2015
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 464
Goodreads
five-stars

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot...

De boeken van Sabaa Tahir heb ik, toen deel een uit kwam, met heel veel plezier gelezen. Toen ik zag dat boek drie, eindelijk, verschenen is wilde ik maar een ding: de serie herlezen. Dat is ook wat ik gedaan heb.

Laia’s broer Darin wordt opgepakt wegens verraad. Laia ontsnapt en wordt de slaaf van de Commandant. Elias is een masker in opleiding, de beste van de opleiding. Ze ontmoeten elkaar op een plek waar je niemand wilt ontmoeten.

De heerschappij van de maskers wordt verteld vanuit het perspectief van Laia, die bij de Commandant woont en vanuit Elias. Ik kan zeggen dat het perspectief van Laia een beetje tegen viel. Ik vond haar verhaal niet zo heel boeiend als ik het vergelijk met het verhaal van Elias.

Wanneer de keizer aankondigt dat hij op zoek gaat naar zijn vervanger en dat Elias daar in aanmerking voor komt was eigenlijk het begin voor mij. Vanaf dat moment begon alle actie pas. Het verhaal kwam in een stroomversnelling en ik moest en zou verder lezen. Ik wilde weten hoe het eindigde en wie de nieuwe keizer zou worden. Maar daarvoor moeten eerst vier loodzware proeven afgelegd worden. Deze zijn fantastisch beschreven en voor mij op geen enkel moment saai.

De heerschappij van de maskers heeft mij opnieuw weten te verrassen. Ik werd alweer verliefd op dit boek. Het was nog altijd even geweldig zoals ik mij herinnerde. Ik kan niet wachten om verder te gaan met de serie, dit belooft heel veel goeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge