Rijk van stormen

Rijk van stormenRijk van stormen Geschreven door Sarah J Maas
Serie: Throne of Glass #5
Andere boeken in deze serie: De glazen troon, De donkere kroon, Erfgenaam van vuur
Uitgegeven door Boekerij | 23 januari 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 669
Goodreads
five-stars

Het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie neemt ons verder mee op Aelins epische reis en bouwt op naar een cliffhanger die iedereen zal doen smachten naar het vervolg.

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterst krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld, en alles wat haar lief is, te redden…

De Throne of Glass serie van Sarah J. Maas begint met Rijk van Stormen bijna tot zijn einde. Hierna heb je dan nog Toren van dageraad, die zich gelijktijdig met Rijk van Stormen afspeelt en Kingdom of Ash.

Aelin heeft op dit moment maar een doel: de duistere koning Erawan verslaan en Terassen in zijn volle glorie herstellen. Ze krijgt hierbij hulp van oude bekende maar ook nieuwe gezichten mengen zich in de strijd.

Elke keer weer ben ik een beetje geïntimideerd door de dikte van de boeken van Sarah J. Maas. Maar elke keer wanneer ik eenmaal begin en in het verhaal zit valt het heel erg mee. Zo ook met Rijk van stormen. Het is alsof je een verslaving hebt, eenmaal begonnen laat het verhaal je niet meer gaan.

Ik denk dat Rijk van Stormen zeker het tofste boek tot nu toe is. Sarah J. Maas heeft mij keer op keer weer weten te verrassen. Rijk van Stormen laat je niet zomaar met rust. Wanneer je denkt dat het rustig is, komt er in een ander perspectief een plot twist waardoor je even op adem moet komen.

Daarnaast ben ik heel erg blij dat Manon een steeds grotere rol krijgt in het verhaal van Aelin. Manon wordt met elk boek een steeds toffer personage. Elke keer ontdek je weer wat nieuws over haar. Ze is sowieso mijn favoriete personage in alle boeken.

Maar naast Manon vind ik Lorcan ook heel tof. In Koningin van de schaduw vond ik hem eigenlijk helemaal niks. Hij kwam wat arrogant over en ik moest niks van hem hebben. Maar dat beeld is dus 180 graden gedraaid. Dat vind ik ook zo tof. Je beeld over bepaalde personages kan dus zo veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge