Valse hoop

Valse hoopValse Hoop Geschreven door Clare Mackintosh
Uitgegeven door De Fontein | 7 augustus 2018
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 416
Goodreads
three-half-stars

Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden.

Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.

Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat…

Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders?

Ik las al eerder boeken van Clare Mackintosh en keer op keer wist ze mij te verrassen. Toen Valse hoop uit kwam wilde ik hem wel lezen maar ik bleef het maar uitstellen. Ik was er al eerder begonnen in Valse hoop maar legde hem weer weg.

Anna verliest haar ouders kort na elkaar. Ze pleegde op dezelfde manier zelfmoord. Maar Anna vermoedt dat er meer achter de zelfmoorden van haar ouders zit. Wat als ze zijn vermoord? Anna gaat hiermee naar de politie.

Je kan het boek denk ik het beste in twee delen verdelen. Persoonlijk zie ik een groot contrast tussen de eerste helft en de tweede helft van het boek. Ik vond het eerste deel ronduit saai. Ik ben er drie keer in begonnen en twee keer mee gestopt omdat het mij gewoon weg niet pakte.

Het verhaal had best wel lang nodig om op gang te komen. In het begin wordt er gehint dat de ouders van Anna geen zelfmoord hebben gepleegd, Anna gaat er dan vanuit dat ze vermoord zijn. Dit plus wat andere hints geven eigenlijk de clue van het verhaal al weg. Over dat laatste wil ik niet te veel kwijt maar sommige plot twists vond ik best wel voorspelbaar.

En toen kwam de tweede helft. De missende puzzelstukjes vielen op zijn plaats, als dat niet al gebeurd was, en als lezer kreeg je een hoop nieuwe informatie te verwerken. Ik voelde meteen al de spanning toenemen vanaf dat moment. Het was de spanning die ik in het eerste helft van het verhaal had gemist. De langdradigheid van het eerste helft was weg en je wordt het boek in gezogen.

Toen ik Valse hoop zat ik met best wel veel gemengde gevoelens. Ik had moeite om door de eerste helft van het verhaal heen te komen. Maar de tweede helft las ik binnen een paar uur weg. Ik vind Valse hoop niet het beste boek van Clare Mackintosh en ik kijk zeker uit naar nog meer boeken van haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge