Grenzeloos

GrenzeloosGrenzeloos Geschreven door Lis Lucassen
Serie: Grenzeloos #1
Uitgegeven door Zomer & Keuning | augustus 2018
Genre: New Adult
Aantal pagina's: 256
Goodreads
four-stars

Grenzeloos gaat over de 21-jarige Rebekka, die Nederland ontvlucht en gaat studeren aan Call TECH, een Amerikaanse universiteit vlakbij L.A. Daar ontmoet ze Thor, een stoere en zwijgzame American Footballspeler. Rebekka zit totaal niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Thor heeft zijn zinnen op Rebekka gezet. En zoals dat hoort bij een echte topsporter, geeft hij niet snel op. De grenzen die Rebekka voor zichzelf heeft gesteld, verschuiven steeds verder. Tot het noodlot toeslaat en Rebekka ontdekt dat er geen weg meer terug is.

Ik was soort van op een missie om meer New Adult te lezen. Dat lijkt de afgelopen maanden aardig goed te lukken. Maar ook het voornemen om meer van Nederlandse bodem te lezen is hiermee geslaagd. Toen ik Grenzeloos voorbij zag komen twijfelde ik geen moment, deze moest ik lezen.

De Nederlandse Becca gaat voor een half jaar naar een Amerikaanse universiteit. Daar ontmoet ze de sporter Thor op een toch wat rare manier. Vanaf het eerste moment is er een klik voelbaar terwijl Becca die probeert te negeren.

Over guilty pleasure gesproken, Grenzeloos kan zo op dat lijstje. Een lijst vol met New Adults die gaan over sporters. Grenzeloos is een boek die daar perfect tussen past, iets wat je niet vaak ziet bij Nederlandse New Adults.

Toen ik de eerste vijftig bladzijden las wist ik eigenlijk niet zo goed waarom Grenzeloos zo veel vijf sterren recensies kreeg. Ik had best wel veel moeite met Becca en haar achtergrond in Nederland. Voor mijn gevoel kwam de uitleg met hoe of wat later dan ik fijn vond om te lezen. Verder in het verhaal merkte je niks van haar achtergrond. Dat kwam bij mij een beetje raar over.

Maar toen Thor in het verhaal kwam kon ik alleen maar een blonde god met een hamer voor mij zien. Okay een blonde god met een hamer en een sixpack die over het football veld heen rent. Daar is niks mis mee behalve dat de Thor in Grenzeloos anders is dan de man die ik in mijn gedachten had.

Grenzeloos is best wel een typische New Adult, een geval van instant love, je wordt verliefd op Thor, je hart wordt flink hard gebroken en dan is het alweer het einde. Niet dat ik daar iets tegen heb maar in dat opzicht is het niet heel speciaal. Ik kan nu de pijn in mijn hart nog steeds voelen, die kwam iets harder aan dan verwacht.

Lis Lucassen heeft een erg prettige schrijfstijl. Ik vloog als het ware door het boek heen. Ze maakt gebruik van veel makkelijke woorden waardoor ik het verhaal als een trein las. Mede hierdoor hoop ik dat ze nog veel boeken gaat schrijven, ik kijk daar in ieder geval naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge