Het meisje en de alchemist

Het meisje en de alchemistHet meisje en de alchemist Geschreven door Sara Holland
Serie: Everless #1
Andere boeken in deze serie: Evermore
Uitgegeven door Blossom Books | 5 februari 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 304
Goodreads
five-stars

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft...

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar - en verleiding - met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.


Het meisje en de alchemist is een van de boeken waar ik in 2018 het meeste naar uit keek. De hype rondom Het meisje en de alchemist was enorm voordat het boek überhaupt verschenen was. Ook ik stapte in de hype trein om erachter te komen hoe het verhaal is.

Jules en haar vader woonde op Everless totdat ze daar weg moesten. Jules vader haat de familie Gerling, met name Liam Gerling. Maar Jules wordt terug naar Everless getrokken. Of dit heel wijs is? Haar vader vindt van niet. Jules komt op de harde manier achter de geheimen van Everless.

Als we het hebben over de cover dan snap ik wel waarom er zo’n enorme hype rondom het boek is ontstaan. Want hallo, ook ik werd verliefd op de cover.

Ik wil even praten over het concept. Het hele idee dat er betaald wordt in tijd en dat tijd vast zit in je bloed vind ik zo interessant. Hoe de hele wereld hierom heen gebouwd is, is echt fantastisch. Ik ben hier zo door verrast. Het kon namelijk twee kanten op: of het was poep of het is mind blowing fantastisch. Ik koos voor de tweede optie.

Gedurende het verhaal leer je de verschillende personages kennen. Zo leer je meer over Jules en haar verleden. Samen met dat hangt nog een stukje mythologie in Sempera. De mythologie trok mij juist heel erg aan. Het zorgde ervoor dat ik enorm geboeid bleef tijdens het lezen en nog steeds met vragen zit.

Wat mij het meest verbaasde aan Het meisje en de alchemist was toch wel het einde. Gedurende het verhaal waren er wel hints gegeven richting het einde maar dat betekende nog niet dat ik het helemaal aan zag komen. Ik bleef geschokt achter, zoekend naar het tweede boek: Evermore.

Het meisje en de alchemist behoort zeker tot de categorie favoriet in het fantasy genre. Het is nieuw en verfrissend wat betreft het bestaande Young Adult aanbod. Het is lekker vlot geschreven en bevat een uniek concept. Iets waardoor ik wel geboeid raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge