Gelezen in januari

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Ik heb altijd het gevoel dat zo’n eerste maand een beetje de toon zet voor hoe je leesjaar zich gaat vormen. Ik kan zeggen dat ik niet geheel ontevreden mag zijn als mijn leesjaar zoals deze maand gaat.

In januari las ik:

Ik begon het jaar met Rijk der stormen van Sarah J Maas. Het vijfde deel in de Throne of Glass serie is ook alweer uit. Ik zit nog steeds te twijfelen of ik Tower of Dawn (Toren van Dageraad) ga lezen of ik meteen door ga naar Kingdom of Ash.

Showstealer van Hayley Barker is het eerste recensie exemplaar die ik dit jaar las. Ik was heel erg benieuwd hoe ik dit boek ging vinden aangezien ik Showstopper niet geweldig vond maar het einde juist wel.

In januari had ik heel erg veel zin in New Adult en feelgood romans. Dat zie je onder andere aan Spelregels van Cora Carmack. Ook deze New Adult wist mij te vermaken.

Ik was vorig jaar begonnen aan Vuur en as. Ik wilde graag het derde boek in de trilogie lezen maar ik wist niet precies waar alles geëindigd was. Dus las ik een fakkel tegen het duister van Sabaa Tahir nog een keer.

Grenzeloos van Lis Lucassen was de volgende New Adult die op het programma stond. Ook deze is zeer vermakelijk, hier wil ik zeker meer van lezen.

Mijn mood wisselde toen ik een thriller erbij pakte. Valse hoop van Clare Mackinstosh stond op het programma. Ik was al eerder hierin begonnen maar het verhaal wist me toen niet te boeien.

Begin januari verscheen de vertaling van een van mijn favoriete fantasy boeken: De kleuren van magie van V.E. Schwab. Dit is een naam waar je de komende jaren nog veel van gaat horen, als het aan mij ligt tenminste.

In januari viel er best wel wat sneeuw. Zelf ben ik daar geen liefhebber van. Dus pakte ik Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers op. Deze feelgood bracht mij naar het zonnige Zuid-Frankrijk, wat heerlijk was.

Ik sluit de maand af met Zilvergaren van Naomi Novik. Deze fantasy stond hoog op mijn lijstje om te lezen, puur omdat Ontworteld zo ontzettend gaaf was.

Voor februari ga ik verder met mijn Yalfest 2019 voorbereidingen. Ik ben van plan om in ieder geval twee boeken te gaan lezen van auteurs die naar Yalfest komen. Daarnaast wil ik nog wat boeken herlezen (Caraval, Everless) zodat ik het vervolg kan gaan lezen.

Hoeveel las jij in januari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge