Evermore

EvermoreEvermore Geschreven door Sara Holland
Serie: Everless #2
Andere boeken in deze serie: Het meisje en de alchemist
Uitgegeven door Blossom Books | 20 januari 2018
Genre: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 304
Goodreads
four-stars

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Na het lezen van Everless, een van de meest gehypte boeken van 2018, wilde ik meteen door met Evermore. Het was eigenlijk niet alsof je een keuze had. Het einde was zo slopend dat je deel twee eigenlijk meteen wel nodig had.

Jules is erachter gekomen dat de verhalen over de alchemist en de tovenares echt zijn. Zij is de alchemist en Caro zit achter haar aan. In haar twaalfde en laatste leven moet zij de kwaadaardige tovenares weten te verslaan. Alleen dat is lastiger dan gedacht. Jules heeft haar herinneringen van haar vorige levens niet en ze wordt door heel Sempera opgejaagd.

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met Evermore. Het is moeilijk om zo’n geweldig boek op te volgen en had daardoor het gevoel dat Evermore teleurstelde. Het gedeelte dat Jules bang en op de vlucht voor Caro is, is niet mijn favoriete gedeelte uit het verhaal. Het voelde allemaal een beetje langdradig aan.

Daarnaast heb ik best wel iets tegen het einde. Voor mijn gevoel zag ik dat vanaf het begin al aankomen. Zelf vind ik dat een beetje jammer, het voelde namelijk een beetje aan alsof Sara Holland nog even snel een einde eraan moest maken.

Maar dat werd afgewisseld met spannende, leuke scene’s. Vooral alle verhalen rondom het eerste leven van de alchemist vond ik erg tof om te lezen. Daar vloog ik ook echt doorheen toen ik daar aan was beland.

Maar als je Evermore los bekijkt van Everless is het een hele goede opvolger. Het verhaal trekt mij nog steeds heel erg aan. Vooral als je kijkt naar het concept dat je tijd in bloed bewaard wordt. Dat was voor Evermore niet heel belangrijk, het verhaal ging over Jules en Caro. Hoe de alchemist de tovenares moest verslaan in een laatste wanhopige poging. Daarnaast zit er een prachtige vriendschap in en is het prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge