Zij en ik

Zij en ikZij en ik Geschreven door Nic Stone
Uitgegeven door Best of YA | 5 oktober 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 288
Goodreads
three-half-stars

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt.

Courtney 'Coop' Cooper: Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen.

Rae Evelyn Chin: Ik ben het 'nieuwe meisje', maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook.

Jupiter 'Jupe' Charity-Sanchez: Het enige wat erger is dan het verliezen van het meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig.

Als voorbereiding op Yalfest 2019 ben ik Zij en ik gaan lezen. Ik had het boek anders denk ik niet opgepakt. De cover trok niet meteen mijn aandacht, behalve dat er een nummer van Queen op stond. Maar dat is zo’n beetje alles. Echt hoge verwachtingen had ik niet maar toch pakte ik hem op.

Een verhaal, drie kanten worden ervan belicht. Coop en Jupiter zijn al elf jaar beste vrienden. Wanneer Rae bij hun in de buurt komt wonen nemen Jupiter en Coop haar op in hun vriendengroep. Maar redt hun vriendschap het wel. Coop, Jupiter en Rae doen alle drie hun verhaal in Zij en ik.

Ik was in het begin heel erg verward. Courtney Cooper is blijkbaar mannelijk en Jupiter is vrouwelijk. Ik had dat dus in het begin niet bepaald door. Okay ik geef toe dat ik de achterflap niet gelezen heb en zo maar begonnen ben. Maar daardoor had ik best wel moeite om in het verhaal te komen. Voornamelijk omdat ik geen connectie had met Coop.

Zij en ik is opgedeeld in drie delen. Het boek begint met Coop’s verhaal. Over hoe hij stiekem verliefd is op Jupiter, hoe zijn vrienden hem daarmee plagen en hoe hij om gaat met de komst van Rae. Het tweede deel gaat over de nieuwe Rae, dat zij stiekem een oogje op zowel Coop als Jupiter heeft. Het eindigt met Jupiters verhaal. Jupiter die op meisjes valt en gigantische Queen fan is. Het verhaal van Jupiter vond ik nog wel het leukste om te lezen. Niet alleen omdat zij ook een Queen fan is. Maar ook een stukje herkenbaarheid in haar verhaal.

Tijdens het lezen van Zij en ik had ik best wel gemixte gevoelens. Nic Stone krijgt wel credits omdat zij zo open met seksualiteit om gaat. Maar ik vond het verhaal van Rae gewoon weg verwarrend en niet leuk om te lezen. Voor mij voelde het alsof zij de relatie tussen Coop en Jupiter probeerde te verstoren. Oh ja die twee ship ik sinds het begin al.

Ik vond het best lastig om Zij en ik uit te lezen. Ik had wilskracht nodig om verder te gaan. Zoals ik als schreef was Rae’s gedeelte gewoon niet mijn favoriet. Maar ik wilde toch weten hoe het afliep. Ik ben benieuwd of Wat zou Martin doen mij beter gaat bevallen dan Zij en ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge