Friday five: 5 boeken die zich afspelen in het verleden

Ik heb de afgelopen weken een beetje gespijbeld op de Friday Five van Joost. Maar deze week heb ik na veel overwegingen weer vijf boeken gekozen die bij het thema passen: 5 boeken die zich afspelen in het verleden.

Ik begin met De keuze van Edith Eva Eger. Dit boek gaat over de verschikkingen die de auteur meegemaakt heeft in de oorlog. Alle verschikkingen die daar plaats vonden. De keuze speelt zich af in en rond de Tweede Wereldoorlog.

Daarna heb ik Mijn liefste van Louisa Young. Dit boek focust zich op de periode tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over twee soldaten die in de loopgraven in Vlaanderen zitten. Een persoonlijke aanrader.

Ook heb ik Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi gekozen. Het verhaal gaat over Shirin die het moeilijk heeft in de periode na 9/11. Zij krijgt met een hoop haat en racisme te maken. Het verhaal speelt zich af in 2002.

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz is het vierde boek dat ik gekozen heb. Dit boek speelt zich in de jaren tachtig van de vorige eeuw af. Aristotles en Dante ontmoeten elkaar bij een zwembad. De klik was er meteen. Ze beleven een geweldige zomer samen, maar dat is slechts het begin.

Als laatste wil ik heel graag Belle van Lesley Pearse in dit lijstje zetten. Ik heb geen fysiek exemplaar van dit boek maar ik heb hem al meerdere keren gelezen. Het verhaal speelt zich af in 1910. Belle woont in Londen maar wordt ontvoerd en daarna verkocht om als hoer in New Orleans te gaan werken. Deze is een persoonlijk favoriet, net als alle andere historische romans van Pearse.

Wat is jouw favoriete boek die zich in het verleden afspeelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge