Op het slappe koord

Op het slappe koordOp het slappe koord Geschreven door Vanessa Gerrits
Serie: Koorddanseres #1
Uitgegeven door Brave new books | 1 februari 2019
Genre: Feelgood
Goodreads
four-stars

We hebben allemaal emotionele bagage, toch? Alleen slepen de meesten onder ons die niet létterlijk overal mee naartoe in een oversized handtas.

Wanneer Marie Demoorteleer op een week tijd gedumpt wordt én haar job verliest, moet ze de feiten onder ogen zien: een 27-jarige met een troostdekentje gaat het echt niet redden.

Toevallig komt ze terecht als kaartjesknipper bij een rondtrekkend circus: knalroze, 18-plus en ladies only. Hier heeft ieder zo z'n bagage. De sterke, excentrieke circusdames (en knorrige klusjesman Phabian) zetten haar vastgeroeste leventje helemaal op zijn kop.

Maar hoe lang kan Marie haar geheim voor hen verborgen houden?

Ik las eerder al het eerste boek van Vanessa Gerrits, Tweedehands vleugels.Ik weet nog wel dat ik bij de boekpresentatie aanwezig was maar ik heb de vervolg delen nooit gelezen. Toen Op het slappe koord verscheen wist ik het meteen: ik ga hem zo snel mogelijk lezen.

Marie heeft zo haar bagage. Ze neemt haar dekentje overal mee naar toe. Dat heeft in een korte tijd zowel haar baan als haar relatie gekost. Toevallig kan ze niet lang daarna bij een vrouwencircus beginnen als kaartjes knipper. Alleen maar vrouwen en Phabian lijkt haar wel een goede combinatie.

Vanaf het eerste moment wist ik het al, ik ga hiervan houden. Marie is een personage waar veel vrouwen zich in kunnen herkennen denk ik. Ze heeft een dekentje dat zij overal mee naartoe neemt. Iedereen heeft zo wel iets wat overal mee naar toe gaat denk ik dan maar.

Daarnaast komt Marie in situaties terecht waarvan je denkt, hoe verzin je dit? Ik ben zelf goed in het maken van ongemakkelijke situaties waar ik mijzelf niet uit weet te redden maar als ik Op het slappe koord lees weet ik dat het best wel mee valt.

De setting van het circus vond ik geweldig. Het is een circus waar alleen maar vrouwen optreden. Je hebt ook nog de klusjesman Phabian. Ik hoop in het vervolg meer over de verschillende acts te kunnen lezen. Maar het concept was uniek en verfrissend, iets wat je niet eerder gezien hebt.

Met Op het slappe koord weet Vanessa Gerrits het weer te flikken. Ze zet weer een top boek neer. Ik ben benieuwd wat het vervolg mij gaat brengen. Want na het lezen van Op het slappe koord verlangde ik eigenlijk alleen maar naar meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge