Verwacht in april

En het is alweer april. Niet te geloven hoe snel de tijd alweer gaat! Deze maand staat voor mij in het teken van Yalfest, misschien wel het leukste feest voor YA boekenland. Voordat het zo’n feest is kijk ik naar de boeken die deze maand verwacht worden.

Koninkrijk van as van Sarah J. Maas
Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.
Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Ik denk dat geen uitleg hiervoor nodig is.
Koninkrijk van as wordt op 2 april verwacht

Defy me van Tahereh Mafi
Juliette’s short tenure as the supreme commander of North America has been an utter disaster. When the children of the other world leaders show up on her doorstep, she wants nothing more than to turn to Warner for support and guidance. But he shatters her heart when he reveals that he’s been keeping secrets about her family and her identity from her—secrets that change everything.
Juliette is devastated, and the darkness that’s always dwelled within her threatens to consume her. An explosive encounter with unexpected visitors might be enough to push her over the edge.

Toen ik vorig jaar Heel me, wel geteld twee keer las, was ik twee keer geschokt door het einde. Ik kan zo niet wachten totdat de vertaling eindelijk verschijnt en ik door kan met het verhaal van Juliette.
Defy me wordt op 2 april verwacht

Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout
De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in ‘Als morgen niet bestaat’ van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? ‘Als morgen niet bestaat’ is aangrijpend van begin tot eind.

De opvallende lezer heeft gezien dat ik de laatste tijd enorm veel New Adult van onder andere Jennifer L. Armentrout gelezen heb. Diegene die mij al veel langer kennen weten dat ik fan ben van de YA’s van haar.
Als morgen niet bestaat wordt op 16 april verwacht

De zwendelprins van Rima Orie
Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, tien jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?

Ik zeg maar, hoe kan je hier niet nieuwsgierig naar zijn? Ik ben super benieuwd wat dit talent van eigen bodem ons gaat brengen. Hopelijk horen wij nog veel meer van Rima Orie!
De zwendelprins wordt op 18 april verwacht

Koningin van lucht en duisternis van Cassandra Clare
Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar het elfenland om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de Schaduwwereld uiteen kan drijven…

Eindelijk is daar het slot, misschien wel de beste serie, van Cassandra Clare. Hoezo kijk je hier niet naar uit denk ik even hard op. Ik wil heel graag weten hoe deze serie eindigt.
Koningin van Lucht en duisternis wordt op 18 april verwacht

Duistere kroon van Kendare Blake
Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen…

Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?
Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over
haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd
de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar.

Ik ben zelf een gigantisch fan van de Three dark crowns serie van Kendare Blake. Toen ik deel een las was ik verslaafd en wilde ik door met de serie. Inmiddels wacht ik nog op het laatste boek, die in september verwacht wordt. Ik weet wat jullie doormaken
Duistere kroon wordt op 23 april verwacht

Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge